Raețchi, îngrijorat de avertismentele lui Timmermans

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a declarat, vineri, că Liviu Dragnea ”face stand-up comedy când spune că nu a întreprins nicio acţiune împotriva justiţiei”, afirmând că din cauza liderului PSD România riscă să rămână cu MCV şi după 2019.

„Un nou eşec al eliminării Mecanismului de Cooperare şi Verificare al Comisiei Europene în 2019 va fi cauzat exclusiv de asaltul şi de atacurile lui Liviu Dragnea şi ale PSD la adresa sistemului de justiţie. Mesajele transmise de Frans Timmermans în privinţa justiţiei şi acţiunilor guvernărilor PSD au fost foarte clare şi faptul că prim-vicepreşedintele Comisiei Europene vizitează România în momente cheie, precum intenţia guvernului PSD de a o revoca pe şefa DNA sau OUG 13 nu reprezintă coincidenţe decât pentru propaganda neinspirată a PSD”, a declarat Ovidiu Raeţchi, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit deputatului liberal, ridicarea MCV în 2019 depinde exclusiv de ”capacitatea guvernului PSD de a înceta cu atacurile la adresa sistemului judiciar”.

”Avertismentul oficialului european a fost foarte clar în acest sens. Iar faptul că României nu îi va fi ridicat Mecanismul de Cooperare şi Verificare până la finalul lui 2018 – aşa cum îşi doreşte guvernul Dăncilă, este un eşec care poate fi atribuit doar guvernărilor PSD-Dragnea şi obsesiei pentru eliminarea luptei anti-corupţie. Riscăm să nu ne îndeplinim acest obiectiv nici în 2019 dacă guvernarea PSD nu îşi opreşte acţiunea distructivă. Oricum, Liviu Dragnea a trecut în mod evident de la politică la stand-up comedy după ce a spus că nici el, nici PSD, nu au întreprins vreo acţiune împotriva justiţiei. În fapt, cam aceasta a fost singura activitate a PSD, de la preluarea guvernării, fie că vorbim despre OUG 13, legile justiţiei, propunerile de modificare a Codului Penal sau dorinţa de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi”, a adăugat Raeţchi.

De asemenea, Ovidiu Raeţchi a mai afirmat că liderii europeni ”nu se joacă cu respectarea justiţiei, chiar dacă Dragnea şi PSD încearcă să submineze importanţa mesajelor venite din Occident”.

“Merită precizat şi faptul că exact în ziua vizitei lui Frans Timmermans la Bucureşti, Parlamentul European a aprobat procedura Comisiei Europene de sancţionare a Poloniei potrivit articolului 7 din tratatul Uniunii Europene din cauza modului în care este tratat sistemul judiciar. Continuarea procesului ar putea conduce, în mod teoretic, la o suspendare a dreptului de vot al Poloniei la nivelul Consiliului European. Cu alte cuvinte, Uniunea Europeană nu se joacă cu respectarea justiţiei, chiar dacă Dragnea şi PSD încearcă să submineze importanţa mesajelor venite din Occident”, a conchis deputatul PNL.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.