Tăriceanu, un nou atac la Iohannis

0

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, sâmbătă, că pentru preşedintele Klaus Iohannis, atât timp cât „procentul condamnărilor este mai ridicat decât cel al abuzurilor”, Direcţia Naţională Anticorupţie este „pe plus”.

Totodată, el a precizat că a urmărit reacţiile care au urmat vizitei în România a prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, informează Agerpres.

„Primul tip de reacţie – pe care am văzut-o la politicienii români care şi-au făcut un obicei în a-şi critica propria ţară – mi-a amintit de comunism şi de vizitele secretarului de partid. Cu mânie proletară au înfierat România, au vorbit despre activarea articolului 7 pentru nerespectarea statului de drept, deşi chiar Frans Timmermans a precizat clar că nu se are în vedere un asemenea pas (…) Am văzut însă şi un alt tip de reacţie, pe care aş numi-o de verticalitate şi în conformitate cu principiile europene. Este o reacţie a celor care văd relaţia cu oficialii europeni ca fiind una de parteneriat, nu de subordonare”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

El a subliniat că a avut „un dialog consistent şi pozitiv” cu Timmermans şi a apreciat „atitudinea constructivă şi determinarea exprimată pentru a acompania România pentru ridicarea MCV”.

Preşedintele Senatului a afirmat că nu există considerente politice care să justifice închiderea ochilor la abuzuri sau la încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

„Este suficient ca un singur cetăţean român să fie victima unor abuzuri, să fie arestat pe baza unor dovezi fabricate, să facă închisoare nevinovat, pentru a trage semnale de alarmă în societate şi a lua atitudine astfel încât aceste abuzuri să nu se repete”, a spus Tăriceanu.

În opinia sa, unii oameni politici, în frunte cu şeful statului, „recită statistici”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.