CNAS obține finanțare de la Comisia Europeană

0

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a obţinut de la Comisia Europeană o finanţare de aproape 1 milion euro pentru informatizarea schimbului de documente referitoare la asistenţa medicală transfrontalieră.

Finanţarea vizează proiectul informatic Open Source Healthcare Insurance Gateway for EESSI (OSHIG), care are scopul de a conecta platforma informatică a CNAS (PIAS) cu cea europeană.

„În contextul în care la nivelul UE se urmăreşte renunţarea la schimbul de documente pe suport hârtie între instituţiile din statele membre din domeniul securităţii sociale, în favoarea documentelor electronice, transmise prin intermediul unei platforme unice de comunicare informatică, EESSI, scopul proiectului OSHIG este de a conecta platforma informatică a CNAS (PIAS) cu cea europeană”, se arată într-un comunicat al CNAS.

Potrivit sursei citate, termenul de implementare a proiectului este decembrie 2019, iar costul total este de 1.247.534 euro, din care 935.651 euro finanţare europeană şi 311.833 euro contribuţia CNAS.

„Asiguraţii care au nevoie de asistenţă medicală în străinătate nu vor mai avea de aşteptat până când se efectuează schimbul interinstituţional de corespondenţă referitoare la situaţia lor. Practic, toate documentele care în prezent se transmit prin poştă dintr-o ţară în alta, între CNAS şi instituţiile omoloage, vor putea ajunge aproape instantaneu la destinaţie, cu costuri foarte mici, prin intermediul platformei informatice EESSI”, a declarat preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, potrivit sursei citate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.