Deneș începe în forță mandatul de ministru al Apelor și Pădurilor

0

Două grupuri de lucru, formate din reprezentanți ai entităților care activează în domeniul forestier, vor analiza problematica acestui sector și vor prezenta soluții, a decis ministrul Apelor și Pădurii, Ioan Deneș

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneș, a finalizat seria de  întâlniri regionale pe care le-a avut cu reprezentanţi ai proprietarilor și administratorilor de păduri, ai sectorului de exploatare a lemnului, precum și cu reprezentanți ai industriei de prelucrare primară şi ai industriei mobile.

Consultările au avut loc în municipiile Bistrița (17.02.2018.), Suceava (24.02.2018),  Râmnicu Vâlcea (02.03.2018) și Pitești (03.03.2018.) și au avut scopul de a identifica problematica curentă cu care se confruntă entitățile care administrează și exploatează păduri, dar și operatorii din industria lemnului.

În urma parcurgerii etapelor de consultări, specialiștii ministerului și participanții la dezbateri au identificat trei tipuri de probleme: probleme cu caracter general (de exemplu, cele legate de finanțare și cadru legal), probleme cu caracter regional (specifice unor zone, cum ar fi tipul de  proprietate) și probleme punctuale.

Pentru soluționarea celor constatate, factorii implicați au convenit crearea a două grupuri de lucru, coordonate de Ministerul  Apelor și Pădurilor, care vor fi formate din reprezentanți  ai proprietarilor de păduri și ai administratorilor  de ocoale silvice private, specialiști ai Romsilva, reprezentanți ai sectorului de exploatare și prelucrare a lemnului și industriei mobile.

Un grup de lucru va reuni reprezentanți ai entităților din domeniul forestier din Regiunile de Dezvoltare Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est și Centru. Cel de-al doilea grup de lucru este format din reprezentanții din domeniu, care provin din Regiunile de Dezvoltare Vest, Vest-Oltenia și Sud-Muntenia.

Grupurile de lucru sunt coordonate de specialiști ai Ministerului Apelor și Pădurilor și se vor întâlni în ședințe comune, pentru găsirea unor soluții viabile la problemele generale, iar în întâlniri separate vor analiza problemele cu caracter regional și punctual.

La final, cele două grupuri vor reuni într-un singur raport soluțiile propuse și îl vor prezenta ministrului Ioan Deneș.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.