Mihai Chirica, un nou atac la Dragnea

Mihai Chirica, primarul Iaşiului, susţine că nu va renunţa la principiile social-democraţiei europene moderne şi la lupta împotriva corupţiei, precizând că stânga comunistă a lui Liviu Dragnea descurajează munca şi încurajează hoţia. 

Edilul ieşean, exclus recent din PSD, se adresează luni, într-o postare pe Facebook “prietenilor social-democraţi“, afirmând că excluderea sa din PSD este “doar un episod sinistru din filmul care prezintă un partid mare, dar care şi-a pierdut busola, valorile şi încrederea în oameni“.

„Faptul că această degradare a partidului de guvernământ coincide cu acapararea formaţiunii de către Liviu Dragnea şi acoliţii săi din Teleorman sunt convins că nu mai miră pe nimeni. Se înşală însă cei care cred că excluderea mea din PSD mă va obliga să renunţ la principiile social-democraţiei europene moderne ori la lupta împotriva corupţiei. Voi rămâne la fel de critic faţă de politicienii care îi păcălesc pe alegători, promiţând ceva în campania electorală, dar votând altceva în Parlament, faţă de cei care fură, ca şi faţă de cei care-i trădează pe cei din jurul lor”, afirmă primarul Iaşiului Mihai Chirica, potrivit News.ro.

Edilul ieşean adaugă că regretă faptul că a sprijinit politicieni care au uitat problemele oraşului şi care “imediat ce s-au văzut cu sacii în căruţă au început să cânte osanale liderului de partid“.

“Nu voi mai suporta lângă mine oameni care au participat activ la elaborarea unor legi aberante ori la aplicarea unor politici naţionale delirante care au golit ţara de tineri, au distrus economia naţională, au degradat şcoala românească şi au deteriorat starea de sănătate a populaţiei. Îi voi demasca întotdeauna pe cei care au încercat să distrugă independenţa justiţiei, pe cei care au eliberat din puşcării criminalii, violatorii şi tâlharii cu scopul de a-şi salva propria piele şi averile dobândite samavolnic“, mai scrie Mihai Chirica pe pagina sa de Facebook.

Primarul de Iaşi aminteşte că s-a înscris în PSD în anul 2012 şi că atunci a crezut că Iaşiul are doar de câştigat de pe urma social-democraţiei autentice.

“Stânga europeană luptă pentru cei care muncesc din greu, oferindu-le bazele unei vieţi tot mai bune. Din păcate, stânga comunistă a lui Liviu Dragnea, dezvoltată în jurul unor interese penale şi personale, descurajează munca şi încurajează hoţia şi corupţia. A venit timpul ca adevăraţii social-democraţi să înţeleagă fundătura spre care îndreaptă partidul actuala conducere a PSD şi să accepte că România se poate schimba înbine doar dacă avem curajul să-i trimitem acolo unde le este locul pe cei carenu ştiu decât să ne mintă. În final, aş vrea să vă întreb un lucru: există vreodiferenţă între Ceauşescu şi Dragnea? Eu cred că da, există o diferenţă foartemare. Ceauşescu a făcut şi câteva lucruri bune“, mai spune primarul Mihai Chirica.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.