Spectacol în premieră națională la Teatrul Regina Maria

0

Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria din Oradea va prezenta, în premieră naţională, duminică, 11 martie, spectacolul F.A.D. (Noduri şi plăci), de Nicola Wilson, în regia artistică a lui Horia Suru.

Autoarea Nicola Wilson este o scriitoare britanică specializată în crearea de texte scurte pentru radio şi scenarii pentru seriale de televiziune la BBC, piesa „Noduri şi plăci” fiind primul ei text de proporţii mari, informează Agerpres.

„De fapt, este primul ei text de debut, debut considerat extrem de inspirat şi puternic. O voce puternică. Şi în felul cum îşi pune problema, cum îşi construieşte replica, firul unui personaj, implicarea ei personală. Este un text foarte nou, ce a avut premiera în anul 2015, piesa s-a jucat cu succes la Londra şi acum, iată, în 2018 a ajuns şi în România. Subiectul piesei m-a interesat în mod deosebit, pentru că mă preocupă dilemele societăţii în care trăim. Acţiunea din piesă se termină în 2016, după ce se desfăşoară pe durata a 26 de ani. Consider că este important să discutăm în artă şi problemele societăţii noastre”, a declarat luni, în conferinţă de presă, regizorul Horia Suru.

Potrivit directorului artistic Victoria Balint, spectacolul tratează tema bolii Alzheimer familială într-o manieră captivantă, adesea prin muzică şi coregrafie, surprinzând momente din viaţa Verei care se află la diferite etape ale mentalităţii la diferite vârste.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.