Explozie pe un vas danez. Mai mulți morți!

0

Patru membri ai echipajului unei nave daneze au fost declarate dispăruţi, după o explozie puternică la bord. Vasul este unul de transport marfă şi aparţine companiei daneze Maersk. Între cei 27 de metri ai echipajului se află şi un cetăţean român.

Tragedia s-a petrecut în Oceanul Indian, la aproximativ 630 km de Insula Agatti, care aparţine de India. Explozia a fost urmată de un incendiu violent, iar Garda de Coastă indiană a reuşit să salveze 23 din cele 27 de persoane aflate la bordul vasului. Nava Maersk Honam a fost abandonată în flăcări, iar patru marinari au fost daţi dispăruţi, nefiind date publicităţii încă naţionalităţile lor.

Explozia a avut loc marţi, la ora 15.20 GMT (ora 17.20, ora României). Nava de transport containere călătorea dinspre Singapore spre Suez. Operaţiunile de salvare s-au încheiat în jurul orei 20.30 (ora României), când vaporul a fost părăsit. Doi dintre marinarii salvaţi au fost răniţi.

Naționalitățile celor 27 de membri ai echipajului sunt: India (13), Filipine (9), România (1), Africa de Sud (1), Thailanda (2) și Marea Britanie (1).

Nava transporta 7.860 de containere, iar toți clienții afectați vor fi contactați direct de compania de transport. Maersk Honam a fost construit în 2017 și navighează sub steagul statului Singapore.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.