Legea minelor, redevențelor și a apelor minerale, finalizată

0

Finalizarea legilor minelor, redevenţelor şi a apelor minerale, dar şi situaţia Complexului Energetic Oltenia şi a Complexului Naţional Hunedoara au fost printre subiectele analizate marţi de către reprezentanţii Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR) şi cei ai Ministerului Economiei.

Potrivit unui comunicat al CNMR, remis Agerpres, o delegaţie a Coaliţiei, condusă de preşedintele acesteia, Alexandru Cumpănaşu, a avut marţi o întâlnire de lucru cu o delegaţie a Ministerului Economiei, condusă de secretarul de stat Simona Teighiu Jurj. Întâlnirea a avut loc ca urmare a unei discuţii anterioare între Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, şi preşedintele CNMR, în care cei doi au agreat, la nivel de principiu, o serie de măsuri ce urmează a fi puse în practică la nivel tehnic.

Astfel, în cadrul întâlnirii s-a reiterat că Societatea Naţională pentru Ape Minerale (SNAM) nu va fi privatizată, însă CNMR a solicitat conducerii MEC un control de fond la această societate pe care să-l realizeze Corpul de Control al ministrului Economiei.

Un alt subiect analizat de reprezentanţii Coaliţiei împreună cu cei din Ministerul Economiei a fost finalizarea legilor minelor, redevenţelor şi apelor minerale, astfel încât în perioada următoare vor continua întâlnirile tehnice pentru discutarea şi finalizarea proiectelor de acte normative.

CNMR precizează că va pune la dispoziţie întreaga expertiză pentru ca aceste legi să simplifice procesul de eliberare a documentaţiilor, să asigure transparenţa şi competiţia corectă în piaţă, să legifereze în beneficiul cetăţenilor.

De asemenea, CNMR a prezentat situaţia Complexului Energetic Oltenia şi a Complexului Naţional Hunedoara şi a cerut Ministerului Economic să transmită către instituţiile competente solicitările care vizează: eliminarea multi-taxării apei folosită pentru producerea de energie electrică, păstrarea şi investirea în energia pe bază de cărbune ţinând cont de riscul ridicat şi dovedit de energia atomică.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.