Ministrul Ivaşcu îl revocă pe secretarul de stat Cotîrleţ

Share:

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a decis reorganizarea Departamentului Identitate Naţională, cu atribuţii în organizarea Centenarului Marii Uniri, în vederea creşterii eficienţei, expertizei şi profesionalizării activităţii acestuia şi revocarea din funcţie a secretarului de stat Paul Claudiu Cotîrleţ, informează un comunicat al MCIN, citat de Agerpres.

George Ivaşcu a participat, marţi, la primul Comitet interministerial dedicat pregătirii Centenarului Marii Uniri, convocat de către prim-ministrul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

Cu acest prilej, ministrul Culturii a prezentat o analiză a stadiului actual al proiectelor şi o evaluare a situaţiei Departamentului Identitate Naţională, precum şi un document programatic privind strategia aniversării Centenarului, conţinând conceptul, principiile, temele şi tipurile de acţiuni dedicate acestui mare eveniment.

„Activitatea desfăşurată până în prezent de acest departament nu a avut un concept unitar, cu principii, teme, acţiuni bine definite şi nici criterii de selecţie, obiective coerente sau reprezentative, astfel că, până în prezent, nu se poate definitiva o listă finală a proiectelor finanţabile. În urma acestei analize, am putut constata inexistenţa unei concepţii strategice în legătură cu activitatea departamentului din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale în legătură cu celebrarea Centenarului Marii Uniri. De asemenea, la preluarea actualului mandat, s-a constatat că fundamentarea ideilor şi proiectelor propuse nu s-a efectuat pe baza unor fişe tehnice şi a unei documentaţii adecvate, acestea fiind acum solicitate beneficiarilor, tocmai pentru a face posibilă şi legală evaluarea proiectelor şi finanţarea acestora”, a explicat ministrul Ivaşcu, citat în comunicat.

Potrivit MCIN, o nouă reuniune a Comitetului interministerial va avea loc în următoarele două săptămâni. Calendarul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri va fi publicat în condiţii de maximă transparenţă, până la finalul acestei luni, precizează sursa citată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.