Catherine Bolle, numită la conducerea Europol

0

Catherine Bolle este de origine belgiană şi va fi prima femeie care va prelua, de la 1 mai, conducerea Europol, agenţia europeană specializată în lupta împotriva infracţionalităţii, a anunţat joi Consiliul Uniunii Europene, care reprezintă cele 28 de state membre UE.

Bolle, care conduce poliţia federală belgiană, a fost numită, în vederea unui mandat de patru ani, la succesiunea actualului director executiv al Europol, britanicul Rob Wainwright. Este pentru prima oară când o femeie accede la acest post.

Numele comisarului belgian a fost reţinut în decembrie de pe o listă de candidaţi şi a fost validat de Cei 28 la nivel de ambasadori.

Oficializarea a avut loc joi, la nivel ministerial, cu ocazia unei reuniuni la Bruxelles a miniştrilor de Interne din cele 28 de state membre UE.

În urma selectării sale, Bolle a primit un ”aviz pozitiv” din partea unei comisii a Parlamentului European (PE).

Într-un mesaj postat pe Twitter, ministrul belgian de Interne Jan Jambon a felicitat-o joi pe Catherine Bolle, ”prima femeie la conducerea Europol”.

El a relevat coincidenţa unei nominalizări finalizate pe 8 martie, Ziua Internaţională a Drepturilor Femeii.

Europol, cu sediul la Haga, în Olanda, are ca principală misiune să-i susţină pe Cei 28 în lupta lor împotriva marii infracţionalităţi internaţionale şi terorismului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.