Andronescu şi Bănicioiu, interzişi la pupitrul Congresului

Share:

Tensiuni la Congresul PSD de la Sala Palatului. Nicolae Băncioiu a anunţat că doar unul dintre el şi Ecaterina Andronescu va mai candida pentru funcţia de preşedinte executiv şi vor face anunţul în sală, dacă vor fi lăsaţi să vorbească. N-au mai apucat să anunţe nimic, căci s-a trecut la vot. Şi deputatul Cătălin Rădulescu este nemulţimit de organizarea Congresului, de faptul că nu a fost lăsat să-şi susţină discursul în faţa delegaţilor prezenţi la Congres. 

”Eu cu doamna Andronescu nu o să concuram pe aceleaşi funcţii. (…) Îi rog pe oameni să aibă încredere, că suntem serioşi şi ştim ce avem de făcut. Va candida doar unul. (…) Ne-am făcut o strategie foarte bună”, spunea Nicolae Bănicioiu, la Sala Palatului.

La rândul său, Ecaterina Andronescu a subliniat că, pentru ea, cel mai important este cum se va termina Congresul extraordinar al PSD.

”Pentru mine cel mai important este cum se încheie acest Congres, cu ce mesaj. (…). Mi-aş dori să nu înceapă voturile până nu reuşim cei care candidăm să ne spunem opinia, cum vedem noi politica PSD, acţiunile partidului şi cum îi slujim pe oameni. (…) Dacă se dau acum buletinele şi lumea votează cred că imaginea este nefericită pentru cei care se uită la noi”, a mai spus Ecaterina Andronescu, potrivit Agerpres.

N-au mai apucat să anunţe nimic, căci s-a trecut la vot.

Şi deputatul PSD Cătălin Rădulescu, candidat pentru o funcţie de vicepreşedinte, a criticat organziarea congresului, spunând că nu este normal să nu fie lăsaţi să îşi susţină discursurile, trecându-se direct la vot.

„Dacă începe votul, înseamnă că ne-am pregătit degeaba. Dar eu nu mă retrag, stau aşa în continuare, vreau să candidez, ca să vedem cum e şi sper ca nici ceilalţi colegi să nu se retragă, că aşa-i frumos, să fie competiţie în partid. Însă asta chiar e urât, să nu putem vorbi înainte de vot. E important ce spunem şi noi”, a mai spus Rădulescu.

Deputatul PSD a adăugat, ironic, că probabil organizatorii au crezut că cei care candidează nu sunt pregătiţi să vorbească, ori sunt „personalităţi mici” care trebuie să stea în spatele celor mari.

„Nu ştiu de ce s-a luat această decizie, poate pentru că nu suntem noi pregătiţi să vorbim. E nivelul foarte mare pentru noi, sunt multe personalităţi importante în partidul ăsta, noi suntem mai mici şi din cauza asta personalităţile mici trebuie să stea după cele mari. Dacă mi se dă cuvântul după ce începe votul, nu mai are sens să vorbesc. (…) Este o proastă organizare”, a subliniat Rădulescu.

UPDATE. Preşedintele Comisiei de numărare a voturilor la Congresul PSD, Claudiu Manda, a anunţat că se pot ţine discursuri de către candidaţi, deşi a început votarea şi că, dacă se retrage vreun candidat, nu se pot retipări buletinele.

Social-democraţii îşi aleg sâmbătă noua conducere. Sunt puse la bătaie, în Congresul de sâmbătă, de la Sala Palatului, funcţia de preşedinte executiv, deţinută în trecut de Niculae Bădălău, dar şi 16 funcţii de viceprepreşedinte.

Pentru postul de preşedinte executiv al PSD au fost aprobate trei candidaturi: Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu.

Înaintea Congresului, Viorica Dăncilă era cotată cu cele mai mari şanse, mai ales că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi actualul preşedinte executiv, Niculae Bădălau, îşi anunţaseră susţinea pentru actualul premier.

Nicolae Bănicioiu şi Ecaterina Andronescu, candidaţi la funcţia de preşedinte executiv al PSD, i-au acuzat pe organizatorii Congresului nu au avut posibilitatea să se adreseze delegaţilor înainte de vot şi au părăsit sala.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.