Dăncilă-preşedinte executiv al PSD, Neacşu-secretar general

Viorica Dăncilă este noul preşedinte executiv al PSD, iar Marian Neacşu îşi păstrează funcţia de secretar general, potrivit România TV. Deşi anunţase zilele trecute că nu va cere un vot de încredere la Congresul partidului, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut o reconfirmare verbală a şefiei sale, care a fost urmată de aplauzele zgomotoase ale delegaţilor.

Congresul PSD nu a fost lipsit de tensiuni. Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu s-au retras din cursa pentru funcţia de preşedinte executiv, nemulţumiţi fiind de faptul că nu au fost lăsaţi să-şi susţină discursurile în faţa delegaţilor prezenţi în sală înainte de începerea votului. Scandal a fost şi în afara Sălii Palatului, unde mai mulţi oameni au protestat împotriva PSD. Trei persoane au fost ridicate de jandarmi, duse la poliţie şi amendate pentru tulburarea liniştii publice.

Potrivit unor surse politice, Viorica Dăncilă a fost aleasă cu 2.869 de voturi. Ecaterina Andronescu a primit 539 de voturi, în timp ce Nicolae Bănicioiu a fost ales de doar 292 de delegaţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.