Liberalii critică dur Congresul militarizat al PSD

0

PSD organizează un congres militarizat, folosind Poliţia locală şi Jandarmeria ca armată de partid pentru intimidarea cetăţenilor nemulţumiţi de guvernarea pesedistă, afirmă purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

”Săltarea oamenilor liberi de pe stradă, închiderea circulaţiei rutiere, blocarea parcurilor şi a spaţiilor publice, interzicerea mişcării libere a cetăţenilor pe trotuarele din jurul Sălii Palatului unde se desfăşoară Congresul PSD ne arată că asistăm la instaurarea un stat poliţienesc opresiv îndreptat împotriva cetăţenilor. Străzile, parcurile, trotuarele nu sunt proprietatea PSD, sunt spaţii publice ce pot fi folosite de orice cetăţean fără drept de liberă de trecere de la PSD. Restrângerea abuzivă a libertăţii de exprimare şi a drepturilor de manifestare publică democratică nu poate fi făcută fără o justificare temeinică”, atrage atenţia liberalul, citat într-un comunicat de presă.

Totodată, Danca spune că primarul general, Gabriela Firea, şi ministrul de Interne, Carmen Dan, trebuie să răspundă pentru aceste excese ale organelor de ordine publică, iar dacă au dispus reprimarea protestelor trebuie să-şi dea demisia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.