Marine Le Pen redenumește Frontul Național

Share:

Liderul extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a propus duminică redenumirea formaţiunii sale, Frontul Naţional, în Adunarea Naţională pentru a-i finaliza „reformarea, condiţie a succesului”, informează AFP, EFE şi Reuters.

„Reformarea pentru care m-aţi ales, vă cer acum să o duceţi la bun sfârşit, aceasta este condiţia succesului nostru”, a declarat şefa FN în discursul de închidere al celui de-al XVI-lea Congres al formaţiunii, care a avut loc la Lille (nord). Noul nume al formaţiunii va fi supus la vot prin poştă de către militanţii partidului, iar rezultatele votului vor fi cunoscute în minimum şase săptămâni.

„Scopul nostru este clar: puterea. Iniţial am fost un partid al protestului. Nu ar trebui să existe nicio îndoială că putem fi un partid de guvernământ”, a spus Marine Le Pen, potrivit Reuters, care aminteşte că ideea schimbării numelui partidului a fost susţinută de o majoritate restrânsă de membri ai FN, doar 52% votând sâmbătă pentru o astfel de schimbare.

Într-un interviu acordat în februarie agenţiei Reuters, Jean-Marie Le Pen, în vârstă de 89 de ani, veteranul şi fondatorul partidului, în 1972, a calificat drept „sinucidere” schimbarea numelui Frontului Naţional.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.