Vlad Cosma, audiat luni la Parchetul General

Share:

Vlad Cosma s-a prezentat luni la Parchetul General, în legătură cu plângerea penală pe care a depus-o împotriva a patru procurori de la DNA Ploieşti, printre care Lucian Onea şi Mircea Negulescu, pe care îi acuză de săvârşirea infracţiunilor de compromitere a intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat.

La intrarea în sediul Parchetului General, Vlad Cosma a fost întrebat de jurnalişti dacă a primit ameninţări după ce a făcut publice înregistrările cu procurorii de la DNA Ploieşti.

„Nu. Înainte de a ieşi cu aceste lucruri, a primit sora mea acele ameninţări. Momentan, nu. Şi nici nu cred că îşi mai permit”, a spus Cosma.

De asemenea, el a fost întrebat dacă a fost chemat la DNA.

„Nu. Probabil că şi domnii de la DNA Central şi-au dat seama de practicile colegilor de la ‘unitatea de elită’. Nu era vorba de niciun şantaj. Eu nu am vorbit cu nimeni, nu am trimis pe nimeni. Eu le depun (înregistrările – n.r.) la Parchetul General, domnii de aici ştiu cum să îşi facă meseria. Probabil că le vor expertiza. Am înţeles că există şi posibilitatea să le expertizez şi eu separat, dar nu cred că are cineva vreo îndoială. (…) Joi sunt citat la Inspecţia Judiciară”, a răspuns Vlad Cosma.

Răspunzând unei alte întrebări, fostul deputat a negat că ar fi plecat din ţară. „În fiecare săptămână aud că am fost în Madagascar, în Costa Rica, schimb avioanele”, a spus el.

Antena 3 a difuzat luna trecută o înregistrare în care fostul deputat PSD Vlad Cosma susţinea că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să „inventeze dosare în baza unor probe fabricate” unor importanţi oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă.

În replică, DNA a susţinut, printr-un comunicat de presă la acea vreme, că Vlad Cosma a prezentat denaturat situaţia, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal. De asemenea, DNA preciza că persoane din anturajul lui Vlad Cosma s-au prezentat în mod repetat la DNA Ploieşti, cerându-le procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situaţie juridică favorabilă tatălui său, Mircea Cosma, trimis în judecată pentru corupţie. În acest sens, DNA a dat publicităţii două înregistrări în care persoane din anturajul familiei Cosma discută cu un poliţist şi un procuror de la DNA Ploieşti.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.