Petiție publică lansată de USR

0

USR a lansat, marţi, o petiţie publică pentru deschiderea terenului din jurul Casei Poporului către cetăţeni şi organizarea unui concurs internaţional de urbanism şi peisagistică pentru amenajarea spaţiului ca parc public.

”Instituțiile publice au nevoie de spații publice. O Românie democratică se construiește cu instituții democratice care au nevoie de spații deschise, accesibile si inclusive. Domnilor președinți, nu ne putem preface că suntem democrați în casa și în curtea lui Ceaușescu”, se arată în petiția lansată de USR şi adresată celor doi preşedinţi ai parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

Uniunea Salvați România a organizat săptămâna trecută în Parlament o expoziție pentru a prezenta proiectul Parcul Uranus.

La inițiativa USR o echipă multi-disciplinară de arhitecți, urbaniști și peisagiști din Copenhaga și București au explorat posibilitățile de amenajare urbanistică și peisagistică a terenului din jurul Palatului Parlamentului și legăturile acestuia cu terenurile din jur și cu orașul.

Planșele realizate de ei au fost expuse în Parlament pentru a ilustra potențialul imens al acestui spațiu de a reintra în viața orașului.

La lansarea expoziției au participat parlamentari de la toate grupurile politice deoarece ne dorim ca acesta să fie un proiect comun al Parlamentului României pentru a reuși să îl scoatem din starea de izolare, din spatele barierelor construite de regimul comunist.

În decembrie anul trecut, USR a anunțat proiectul Parcul Uranus prin publicarea unei cărți și lansarea site-ului parculuranus.org. Cartea conține o istorie a intervențiilor asupra terenului din jurul Palatului Parlamentului, demolarea cartierului Uranus și construcția Casei Poporului, exemple de spații publice din jurul parlamentelor din alte țări, o analiză a situației urbanistice actuale, precum și o viziune despre amenajarea unui nou tip de spațiu public, cu simulări foto-realiste, propuneri de soluții alternative de asigurare a securității și o etapizare a realizării proiectului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.