Premiile UARF 2018

0

Nicu Covaci, fondatorul formaţiei Phoenix, Liliana Ţuroiu, preşedintele ICR, şi actorul Ion Dichiseanu s-au numărat printre personalităţile premiate luni la Gala Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, în cadrul evenimentului aniversar „25 de ani de la înfiinţarea UARF”.

„Este o ediţie aniversară – 25 de ani. Nu ne-am dat seama când au trecut aceşti ani, am rezistat, am reuşit să facem o uniune viabilă, la ora aceasta ea este destul de puternică, şi atunci ne-am gândit, începând de la a 20-a ediţie, Sergiu Nicolaescu, care a fost preşedinte, a hotărât să facem gale, pentru că până la 20 de ani nu am făcut gale. Am făcut gala 20 de ani şi de atunci în fiecare an am făcut câte o gală şi acum este gala 25 în care o să premiem absolut toţi membrii noştri fideli, membrii de onoare, membrii care sunt fondatori şi mulţi alţii. O să dăm o seamă de premii, ele sunt simbolice, dar în acelaşi timp sentimentale şi în acelaşi timp este o bucurie să fim împreună”, a declarat, înaintea deschiderii evenimentului, preşedintele UARF, Ioan Cărmăzan.

Prima diplomă de excelenţă a serii i-a fost oferită regizorului Mircea Mureşan, care pe 11 noiembrie 2018 împlineşte 90 de ani.

„Mă simt onorat. Chiar dacă nu am fost printre membrii fondatori UARF, permanent am fost în legătură cu Sergiu (n.r. Sergiu Nicolaescu), cu cei care erau acolo în vecinătate, şi m-am simţit întotdeauna în legătură permanentă, prietenească cu UARF-ul”, a spus Mircea Mureşan.

Un premiu de excelenţă i-a fost oferit şi preşedintelui ICR, Liliana Ţuroiu, „pentru deschiderea ei totală” şi pentru ajutorul oferit în promovarea filmelor româneşti în Europa.

„Este surprinzător momentul acesta (…) pentru că de obicei eu decernez premii. (…) Mă bucur foarte mult că sunteţi alături de noi cu proiectele dumneavoastră, mă bucur că mulţi dintre dumneavoastră din sală sunteţi de asemenea în toate proiectele ICR în Anul Centenar şi că ele, proiectele, devin de excelenţă datorită prezenţei dumneavoastră la aceste evenimente ale Institutului Cultural Român”, a afirmat Liliana Ţuroiu.

Diplome de excelenţă le-au fost oferite şi actorilor Ion Dichiseanu, George Mihăiţă, Valentin Teodosiu, Horaţiu Mălăele, Nataşa Raab – Guţul, Magda Catone, Maia Morgenstern, Bogdan Stanoevici şi Cornel Gârbea, scriitorului şi scenaristului Radu F. Alexandru, şi sponsorului galei, fostul secretar de stat în Ministerul Culturii Ion Antonescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.