Spectacolul „Din suflet românesc”, la Buzău

0

Cei 100 de primari din Republica Moldova care au semnat declaraţii de unire cu România au fost invitaţi la spectacolul folcloric „Din suflet românesc”, care va avea loc sâmbătă, 17 martie, la Sala Sporturilor din Buzău, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Potrivit acestuia, printre cei 2000 de spectatori invitaţi la spectacolul de la Buzău se numără şi 100 de primari din România, informează Agerpres.

„Invitaţiile au ajuns deja în Republica Moldova, majoritatea primarilor au confirmat prezenţa încă de vineri, 16 martie, pentru a participa şi la alte evenimente culturale dedicate Centenarului – lansări de carte, inaugurarea unei săli memoriale dedicate fostului prim-ministru care a parafat unirea, Alexandru Marghiloman”, a declarat Constantin Toma.

Potrivit acestuia, pe 17 martie, cei mai mari artişti de muzică populară din Republica Moldova şi din România, sub sloganul „Din suflet românesc”, se vor întrece într-un spectacol de patru ore pentru aniversarea zilei de 27 martie 1918, dată la care s-a consfinţit unirea Basarabiei cu România.

Primarul municipiului Buzău a precizat că la acest prim-mare spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri îşi vor da concursul Nicolae Botogros şi Orchestra Lăutarii din Chişinău, Ioan Paladi, Benone Sinulescu, Grigore Leşe, Laura Lavric, Sava Negrean Brudaşcu, Traian şi Valeria Ilea, precum şi dansatorii Ansamblului de Dansuri Transilvania.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.