Interesele consumatorilor digitali, o prioritate pentru Maria Grapini

Share:

Biroul de Informare al Parlamentului European a organizat, vineri, în București, o sesiune de prezentări și discuții, cu o importantă participare națională și europeană. Moderat de către Dan Cărbunaru, jurnalist Calea Europeană, evenimentul “Drepturile în economia digitală – o provocare pentru consumatori” s-a bucurat de prezența unor invitați și speakeri redutabili, printre care îi menționăm pe europarlamentarii Maria Grapini, Răzvan Popa și Cristian Preda, Irina Chirițoiu, directorul Centrului European al Consumatorilor România și Bogdan Marcel Pandelică, președintele ANPC.

În stilul caracteristic, europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a fost același speaker, extrem de incisiv, la secțiunea “Consumatori Digitali: viziunea Uniunii Europene”, umanista fiind, de altfel, membră a Comisiei pentru piața internă și protecția consumatorilor din PE. După cum se știe, Maria Grapini are un portofoliu semnificativ pe acest subiect, constând în poziții oficiale și întrebări adresate CE, pentru protecția drepturilor consumatorilor români și europeni, fie că vorbim de alimente, dubla măsură în tratarea consumatorului est-european versus cel vest-european, transporturi sau categorii defavorizate.

Maria Grapini a vorbit, printre altele, despre importanța dezvoltării și finalizării pieței unice digitale, despre necesitatea educației consumatorului în acest domeniu, despre modul în care, în utimul zece ani, încrederea consumatorilor în comerțul online a crescut de la 21.7%  la 55%, dar și despre măsurile reparatorii pentru consumatori în caz de neconformitate a conținutului digital în cazul contractelor de furnizare de conținut digital. În privința avantajelor digitalizării, Grapini a dat exemplul Estoniei, o țară digitalizată la un nivel impresionant, în condițiile în care cetățeanul rezolvă online, totul de acasă, de la obținerea rețetelor medicale până la plata impozitelor.

Un susținător al introducerii cardului european pentru servicii, europarlamentarul Maria Grapini a punctat importanță poziției de țară a României față de acest subiect, mai ales că țara noastră a susținut initial acest card, pentru ca, ulterior, să-și schimbe radical punctul de vedere.

“Cardul de servicii este foarte util pentru noi, țările din Est. Acest card însemna că există o autoritate în țara ta de unde poți obține toate informațiile disponibile la nivel european, în limba ta, iar IMM-urile, spre exemplu, pot avea acces la aceste informații. Țările din Vest nu sunt interesate, chiar se opun, acestui card european de servicii. Și vă voi explica de ce este în avantajul României! Spre exemplu, un evaluator din Germania vine în România pentru a face, evaluarea unei locuințe, iar tariful său este de 10.000 de euro. Un evaluator român poate face evaluarea unei proprietăți din Germania cu 1000 de euro. Cu acest tip de card european pentru servicii, pentru România ar fi mult mai ușoară penetrarea piețelor din Vest”, a precizat europarlamentarul PPU-sl.

Maria Grapini a vorbit și despre importanța înființării unui portal digital unic la nivelul UE, creat special pentru a furniza informații, proceduri, servicii de asistență, dar și soluționarea problemelor consumatorilor. Și acest raport, la care Grapini a avut numeroase amendamente, vizează crearea de oportunități pentru cetățeni și implicit consumatori. Nu în ultimul rând, europarlamentarul PPU-sl a vorbit și despre modul corect în care rapoartele/proiectele adoptate la Bruxelles și Strasbourg pe aceste teme trebuie preluate și aplicate în legislația națională!

Nici temele privind strategia privind piața unică digitală, fluxul liber de date fără caracter personal, dar și regimul de livrare al coletelor, nu au fost ocolite de Grapini, care a punctat, argumentat, pe marginea acestora.

De menționat faptul că Maria Grapini a răspuns tuturor  întrebărilor venite din partea publicului, în cadrul unei secțiuni special, neomițând, la rândul său, să adreseze întrebări celor prezenți în special pe tema dublului standard la alimente.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai ANPC, ARMO, Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, care au prezentat noile provocări ale pieței digitale actuale.

Evenimentul a fost transmis în direct pe https://www.facebook.com/EPIO.Romania și http://www.caleaeuropeana.ro începând cu orele 10:30.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.