Ministrul Ivașcu, despre „Cumințenia Pământului”

0

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a afirmat joi că banii din donaţiile pentru achiziţia sculpturii lui Constantin Brâncuşi „Cuminţenia Pământului” în cadrul campaniei iniţiate de Guvernul Cioloş nu pot fi returnaţi persoanelor care au donat.

„Sunt oameni de bună-credinţă care au participat şi au donat. Conform legii, donaţia nu mai poate fi returnată. Şi atunci, trebuie găsit un mecanism prin care oamenii care doresc, normal, să-şi recupereze banii, să poată fi plătiţi”, a declarat Ivaşcu joi seară la TVR.

Întrebat dacă banii nu pot fi returnaţi, Ivaşcu a răspuns că acest lucru nu se poate realiza, din cauza unui mecanism financiar.

„Nu, pentru că aici este un mecanism financiar. (…) Ministerul de Finanţe, care este alături de noi în acest lucru, ne dă soluţiile. E vorba de oameni şi e vorba despre o nedumerire. (…) Şi nimeni nu a explicat. Şi atunci, eu mă aşez pe partea asta în care cred că e bine aşa sau aşa? Nu ştiu. Aştept un răspuns profesional şi o limpezire”, a spus George Ivaşcu.

Ministrul Culturii a adăugat că va afla ceea ce este în neregulă în acest caz la finalul unei misiuni a Corpului de Control al prim-ministrului.

„Asta voi afla şi eu. Adică, dacă ştiam, nu chemam Corpul de Control. Trebuie să vedem exact şi istoricul acestei poveşti şi trebuie să ştim, iar ei, cu expertiza lor, vor da setul de măsuri care va fi comunicat transparent publicului”, a mai spus Ivaşcu.

El şi-a exprimat nedumerirea cu privire la realizarea Monumentului Marii Uniri de la Alba Iulia, despre care a afirmat că a fost comandat în 1993, pentru sărbătorirea a 75 de ani de la Unire. „Şi iată, de 25 de ani eu nu înţeleg – ce s-a-ntâmplat?”, a spus ministrul Culturii.

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, a solicitat miercuri aprobarea unei misiuni a Corpului de Control al prim-ministrului pentru a verifica activitatea ministerului în ce priveşte lucrarea „Cuminţenia Pământului”, dar şi a unor instituţii din subordine, aflate în situaţii juridice şi economico-financiare dificile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.