PMB câștigă procesul intentat de USR

0

Primăria Capitalei anunţă că a câştigat definitiv procesul intentat de USR pentru suspendarea hotărârilor de Consiliu General privind înfiinţarea celor 22 de companii care alcătuiesc Holdingul Municipal Bucureşti – Capitală Europeană.

„Prin Decizia nr. 1487/ 14.03.2018, Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv, ca neîntemeiat, recursul reclamanţilor USR Roxana Wring şi Ana Maria Ciceală, care solicitau suspendarea hotărârilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind înfiinţarea celor 22 de companii municipale”, a informat PMB vineri, printr-un comunicat.

În context, primarul Gabriela Firea spune că decizia CAB întăreşte faptul că înfiinţarea acestor companii reprezintă „o iniţiativă perfect legală” a actualei administraţii.

„Subliniez încă o dată că societăţile comerciale care alcătuiesc Holdingul Municipal Bucureşti – Capitală Europeană reprezintă un demers conform legii şi un model implementat cu succes în alte capitale europene, aspect nemenţionat de niciunul dintre contestatarii acestui demers al Municipalităţii. Reamintesc că activitatea acestor companii municipale este transparentă, acestea vor fi supuse anual controlului Curţii de Conturi, respectă legislaţia privind achiziţiile şi îşi vor raporta activitatea economică în faţa Consiliului General”, a precizat Firea, citată în comunicat.

Conform comunicatului PMB, Primăria Generală este singura administraţie din ţară care de 11 ani nu a făcut nicio delegare de gestiune a unui serviciu public.

„Contractele încheiate înainte de anul 2000 se prelungeau sine die, fără licitaţii, fără o procedură transparentă, fără respectarea legislaţiei privind utilităţile şi serviciile publice. De asemenea, potrivit estimărilor, activitatea acestor societăţi va determina reducerea cu 25% a efortului de la bugetul local. Totodată, înfiinţarea companiilor municipale permite încheierea unor parteneriate public-private cu mediul de afaceri, în domeniile de specialitate, ceea ce reprezintă o accelerare a realizării unor proiecte de investiţii, esenţiale pentru Bucureşti”, menţionează PMB.

Pe 11 mai 2017, reprezentanţii Uniunii Salvaţi România au depus la Tribunalul Bucureşti cererea de suspendare a hotărârilor de Consiliu General al Municipiului Bucureşti care prevăd înfiinţarea societăţilor comerciale deţinute de Municipalitate. „Prin suspendarea cerută în instanţă vrem să oprim cheltuirea ireversibilă a banului public prin aceste structuri înfiinţate ilegal şi să prevenim blocarea administraţiei publice prin dublarea structurilor primăriei”, se arăta pe pagina de Facebook a USR.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.