Lupescu vrea o legislație permisivă în sport

Share:

Fostul internaţional român Ionuţ Lupescu, candidat la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a declarat vineri, la Reşiţa, că pentru a se putea investi în sport este nevoie de o legislaţie permisivă.

”Am vizitat până acum 27 de judeţe şi am simţit că oamenii vor o schimbare şi misiunea mea cea mai importantă, înainte de funcţia aceasta, e aceea de a face o legislaţie permisivă pentru toate sporturile, pentru a se putea investi coerent în sport, fie că e vorba de infrastructură, de legislaţie fiscală, fie de Legea sportului, a educaţiei ori de taxe. Acesta este obiectivul major, de unde pleacă absolut totul. Fără acest lucru nu putem să dezvoltăm fotbalul juvenil, nici celelalte categorii. Un al doilea lucru important de care este nevoie se referă la recredibilizarea fotbalului în România. Am fost la un nivel înalt, după care am scăzut, ceea ce a făcut ca oamenii să nu-şi mai dorească să investească în fotbal. De aceea, atât eu, cât şi colegii mei, printre care Cristi Chivu şi Dorinel Munteanu, am simţit nevoia să ne întoarcem în fotbalul românesc pentru a da ceva înapoi”, a declarat Ionuţ Lupescu.

În opinia fostului internaţional român, o altă problemă o reprezintă baza, fundamentul pe care să se sprijine fotbalul.

”Putem să ne calificăm la Euro 2020, dar eu nu cred că am rezolvat nimic pentru că problemele rămân aceleaşi şi de aceea cred că trebuie să lucrăm la bază. Acesta este unul din obiectivele noastre principale, să creştem, să dezvoltăm copiii juniori. Desigur, un asemenea proiect durează între patru şi opt ani, dar nu ne e frică de muncă. Este de datoria noastră să încercăm acest lucru. Eu cred că cei cu care ne-am întâlnit au înţeles mesajul pe care vrem să-l transmitem”, a precizat Ionuţ Lupescu.

După cum afirmă candidatul la şefia FRF, în România trebuie format un grup mare de lucru, alcătuit din specialişti din Ministerul Finanţelor, al Educaţiei, al Tineretului şi Sportului, din Asociaţia primarilor, după care trebuie pornit un lobby, pentru că se aşteaptă ca cineva din sport să vină cu un plan strategic. Lupescu este de părere că sportul trebuie asociat cu educaţia şi cu sănătatea şi, de aceea, va trebui ca toate aceste forţe să se unească, astfel încât, planul naţional de dezvoltare să fie o prioritate pentru România în următorii zece ani.

Prezent la Reşiţa alături de Ionuţ Lupescu a fost şi Dorinel Munteanu, care este convins că, dacă va câştiga şefia FRF, Lupescu va schimba ceva în fotbalul românesc. Susţinerea sa şi a celorlalţi colegi este una necondiţionată, spune Dorinel Munteanu.

”Ionuţ este pregătit pentru a deţine această funcţie. Are în spate mulţi ani de management, de sport, aşa că sper că va fi votat”, spune Dorinel Munteanu.

La fel de mult crede în reuşita lui Ionuţ Lupescu şi Cristian Chivu, care l-a însoţit la Reşiţa. Acesta susţine că Lupescu are experienţa necesară şi puterea de a schimba soarta fotbalului românesc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.