Naționala de rugby, la Cupa Mondială din Japonia

0

Echipa naţională de rugby a României a pierdut în Georgia, scor 16-25, în Campionatul European, dar obţine calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10.

„Stejarii” termină pe locul 2 competiţia, cu 14 puncte, după campioana Georgia, cu 23 de puncte, potrivit news.ro. Georgienii erau califcaţi direct la CM, astfel că şi românii obţin „biletele”. Spania, echipa favorită la califcare înaintea acestei etape, a terminat pe locul 3, cu 13 puncte, şi va trebui să treacă mai multe meciuri de baraj pentru a ajunge în Japonia.

Duminică, la Tbilisi, punctele stejarilor au fost reuşite de Andrei Rădoi, încercare în prelungirile partidei, transformată de Vlaicu, şi de alte trei lovituri libere fructificate de acelaşi Vlaicu, în minutele 11, 40 şi 62.

Gruzinii au cucerit şi Cupa Antim Ivireanu, după ce au reuşit trei eseuri, prin Lomidze ’22, Sicinava ’41 şi Asiaşvili, ’72, primele două transformate de Matiaşvili, care a mai marcat din două lovitură de pedeapsă, în minutele ‘8 şi 47.

România a participat până în prezent la toate cele opt ediţii ale Cupei Mondiale, desfăşurate până în prezent.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.