De la diversiuni la iresponsabilitate politică și retur

0

Desecretizarea protocoalelor încheiate între SRI și DNA reprezintă o altă uriașă miză a guvernării PSD-ALDE. De zile bune se vorbește, apăsat, despre marile hibe privind încălcarea drepturilor omului (a se citi drepturile inculpaților) care rezultă din aceste protocoale prezentate ca malefice.

Lupta cu așa-zisul „stat paralel” continuă de dimineață până seara. Nu mai avem timp de nimic altceva decât să încercăm să eliberăm, nu-i așa, România, din ghearele „exponenților statului paralel”. Vajnicii lideri PSD și ALDE, în tentativa de a intra în grațiile șefului suprem, Liviu Dragnea, se poziționează ferm în războiul cu DNA, SRI, Parchetul General și președintele Iohannis, cei care fac parte și susțin acest „stat paralel”. Cu cât ești mai vehement, cu atât ai șanse mai mari să prinzi un loc eligibil pe liste, la viitoarele alegeri. L-ai supărat pe jupân, însă…

Mult-lăudatul program de guvernare, care a adus practic PSD la guvernare, a fost uitat cu desăvârșire. Nici măcar 10% din el nu a fost respectat, dar ce mai contează acest tip de „amănunte”, cât timp tot ceea ce primează este lupta cu „statul paralel”. Nivelul de trai a luat-o pe tobogan, multe salarii au scăzut, mediul de afaceri a primit lovitură după lovitură, instituțiile statului sunt politizate până la refuz, inflația crește ca Făt Frumos din poveștile copilăriei, dar aplaudacii de serviciu, de la televiziunile de casă ale PSD, ne spun, la unison, cât de minunat este totul, cât de important este războiul cu abuzurile din Justiției. Vedem în fiecare zi cum, spre exemplu, polițiști iresponsabili sunt prinși în timp ce primesc mită sau se urcă băuți la volan, provocând accidente groaznice, sau abuzează de funcțiile deținute. Ce să mai vorbim despre polițistul violator protejat de colegii săi în disprețul a milioane de români? Ia cineva în calcul și responsabilitatea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan? Se poate vorbi de demiterea/demisia acesteia? Nici vorbă!

Miza uriașă este Kovesi! Care trebuie revocată, urgent, de la șefia DNA! Cu condiția ca, în locul său, nu cumva să aterizeze o nouă Kovesi, ci o unealtă obedientă în mâinile liderului PSD! Credeți că marea problemă este Kovesi? Și dacă, mâine, în locul acesteia ar veni Gheorghe sau Ion, și acesta ar continua să facă dosare unor lideri politici putred de corupți, războiul mediatic și politic împotriva acestuia ar fi reluat la aceleași cote de disperare! Iar noul șef DNA ar fi prezentat, și el, ca exponent al „statului paralel”.

Justiția a reprezentat o mare problemă pentru liderii PSD. Și mă refer la modul în care doreau subordonarea politică a acesteia, cu mulți ani în urmă, Năstase, Mitrea, Hrebenciuc, Hildegrad Puwak, Șerban Mihăilescu, Nicolae Mischie, Cozmâncă, iar lista este mult prea lungă pentru a fi redată integral. PSD a avut mereu un „dinte” împotriva Justiției. Chiar și astăzi, mulți lideri PSD nu au liniște, încercând să intimideze/subordoneze actul de Justiție.

Nu știu dacă Liviu Dragnea este vinovat sau nu! Justiția trebuie să decidă în acest sens! Poate este chiar o victimă politică! Însă, este de neacceptat ca, în timpul audierilor acestuia la DNA, colegii din partid să vină să-l protejeze vehement în fața sediului Direcției și să susțină că este nevinovat! Ce credibilitate mai are, spre exemplu, deputatul Claudiu Manda, ca președinte al comisiei de control a SRI, când vine și clamează că Dragnea este nevinovat și este o victimă a “statului paralel”. Despre ce mai vorbim? Despre faptul că Guvernul și Parlamentul au uitat că cetățeanul este cel care primează și nu liderul vremelnic al unui partid sau al altuia! Nu poți, nu ai dreptul să folosești instituția Parlamentului în războaie personale, nu ai dreptul să înființezi așa-zise comisii speciale de anchetă, dacă scopul acestora nu este de aflare a adevărului într-o speță sau alta. Când folosești Parlamentul ca un instrument de timorare a unor instituții ale statului, situația devine extrem de gravă!

Din păcate, diversiunile se țin lanț, temele false, artificial create, inundă România! O Românie împărțită în două tabere care sunt, iremediabil, opuse. Miza, uriașa miză, a lui Dragnea este ca partea de Românie care îl susține, să fie mai mare decât cea care îl contestă! Lupta pentru fiecare vot se duce pe viață și pe moarte! Interesul național a fost îngropat definitiv în acest război iresponsabil.

Liviu Dragnea se vrea președintele României. Tot ceea ce face de luni bune arată că miza este Palatul Cotroceni. Vom vedea, însă, dacă acesta mai poate fi oprit! Până la urmă, având în spatele tău instituții obediente, nici fraudarea alegerilor nu pare a mai fi o mare problemă!

Marea greșeală a liderilor PSD și ALDE este aceea că au reușit, prin tupeul, aroganța și disprețul lor, să trezează din inerție masa amorfă a milioanelor de români care erau suprasaturați, indiferenți la ofertele politice. Astăzi, toți aceștia vor ieși la vot, și vor vota, masiv, împotriva PSD! Aici PSD și Dragnea au greșit! Au minimizat consecințele abuzurilor lor!

 Un editorial de Iulian Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.