Laureații Galei Radio România Cultural

0

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez, scriitorul Bogdan-Alexandru Stănescu şi Universitatea Babeş-Bolyai se numără printre laureaţii celei de a XVIII-a ediţii a Galei Radio România Cultural, desfăşurată luni seară la Teatrul Odeon.

Scriitorul Bogdan-Alexandru Stănescu, pentru romanul „Copilăria lui Kasper Hauser” (Editura Polirom), şi poetul Dan Coman, pentru volumul „Insectarul Coman” (Editura Charmides), au fost câştigătorii premiului oferit de Radio România Cultural la categoria „Literatură”, informează Agerpres.

Pentru „Teatru”, premiul i-a revenit lui Lucian Vărşăndan, „pentru excelenţa managementului vizionar şi coerenţa strategiei artistice a Teatrului German de Stat din Timişoara ce a depăşit limitele spaţiului minoritar german din Banat devenind un adevărat fenomen prin performanţele trupei”.

La categoria „Film”, premiul i-a fost acordat regizorului Daniel Sandu pentru producţia filmului „Un pas în urma serafimilor”, „pentru prospeţimea abordării unui subiect insolit – universul închis al unui seminar teologic condus dictatorial de un profesor corupt”.

„În 1990, când eram elev la generală, în România existau 450 de săli de cinema. Astăzi, când am ajuns regizor, în România mai există doar 16 săli de cinema, excluzând sălile de mall. (…) În următorii patru ani estimăm că se vor reduce la şapte săli de cinema în întreaga ţară. În mediul acesta doresc să urez succes colegilor mei care rezistă şi fac filme în continuare”, a spus Daniel Sandu la primirea premiului.

Pentru „Arte Vizuale” premiul a fost câştigat de Gheorghe Rasovszky pentru expoziţia retrospectivă „aNORMAL”, deschisă la MNAC în noiembrie 2017, în timp ce premiul pentru „Muzică” a fost câştigat de soprana Dana Ciocârlie pentru lansarea integralei pieselor pentru pian solo, de Robert Schumann.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.