Putin, felicitat de Kim Jong-un

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un l-a felicitat, marţi, pe omologul său Vladimir Putin pentru victoria din alegerile prezidenţiale din 18 martie, în urma cărora liderul de la Kremlin a obţinut peste 76% dintre voturile exprimate, relatează site-ul agenţiei Yonhap, citat de Mediafax.

„Kim Jong-Un a transmis felicitări cordiale preşedintelui rus Vladimir Putin pentru victoria sa convingătoare din alegerile prezidenţiale. Realegerea dumneavoastră ca preşedinte este o manifestare a imensei susţineri şi încrederi din partea poporului”, a transmis presa de stat de la Phenian.

Potrivit agenţiei KCNA, Kim Jong-Un a mai transmis că este convins de faptul că prietenia şi cooperarea bilaterală vor continua să fie dezvoltate şi aprofundate, în conformitate cu dorinţele popoarelor celor două ţări.

Peste 55 de milioane de cetăţeni ruşi (76,69% dintre voturile exprimate) au optat pentru Vladimir Putin în cadrul alegerilor prezidenţiale din 18 martie, potrivit Comisiei Electorale Centrale de la Moscova. Rezultatul reprezintă o premieră pentru Vladimir Putin în privinţa anvergurii susţinerii sale, potrivit Mediafax.

Tot marţi, Andrei Kulik, un înalt oficial al Ministerului rus de Externe, a declarat că Moscova este pregătită pentru dialogul cu Phenianul în vederea normalizării situaţiei din Peninsula Coreeană.

„O condiţie majoră pentru o cooperare fructuoasă între Rusia şi Coreea de Nord este stabilitatea situaţiei politice şi militare din Peninsula Coreeană. În acest context, salutăm paşii făcuţi de conducerea nord-coreeană pentru stabilirea dialogului şi cooperării inter-coreene, inclusiv prin trimiterea unei delegaţii oficiale la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang din Coreea de Sud şi prin recepţia făcută de către liderul nord-coreean Kim Jong-Un unui emisar al preşedintelui sud-coreean la Phenian”, a precizat Kulik.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.