Tensiunile dintre UE și Rusia se acutizează

0

Mai multe state UE analizează posibilitatea retragerii propriilor reprezentanţi diplomatici din Rusia ori expulzarea diplomaţilor ruşi, în urma atacului neurotoxic din Marea Britanie ce a vizat un fost spion rus, informează agenţia de ştiri Tass, citând o sursă diplomatică europeană.

Unele state membre UE i-au în considerare posibilitatea rechemării proprilor diplomaţilor şi/ori să-i expulzeze pe cei ruşi”, a declarat diplomatul în marja întâlnirii Consiliului European.

Potrivit acestuia, „mai puţin de jumătate din ţările membre UE sunt pregătite să-şi asume astfel de măsuri”, inclusiv Polonia, Franţa şi cele trei state baltice, potrivit Mediafax.

Uniunea Europeană a decis să-şi recheme ambasadorul de la Moscova pentru „consultări”, după ce liderii Blocului comunitar s-au declarat de acord cu evaluarea Londrei că Rusia este „cel mai probabil” responsabilă pentru atacul neurotoxic ce l-a vizat pe un fost spion rus aflat în Marea Britanie.

Administraţia Vladimir Putin a exprimat regret că Uniunea Europeană a preferat solidaritatea cu Guvernul de la Londra în defavoarea obiectivităţii, în cazul atacului neurotoxic.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.