Un avion de mici s-a prăbușit pe aeroportul Măgura

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe aerodromul Măgura Cisnădie, la ora 17:00. Incidentul s-a produs din cauza ratării decolării.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit sâmbătă după-amiaza, la scurt timp după decolare, pe Aerodromul Măgura, Cisnădie din judeţul Sibiu, cei doi piloţi, de 62 şi 34 de ani, reuşind să scape fără răni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectorului Judeţean Sibiu, Elena Welter, aparatul de zbor s-a lovit de pământ la câteva secunde după ce s-a înălţat în aer.

Avion a planat câteva secunde, apoi a pierdut din înălţime, iar în timp ce pilotul încerca să aducă la sol aparatul, acesta a lovit şi câţiva copaci.

Este vorba despre un aparat de zbor privat, de mici dimensiuni, cu dublă comandă, cei doi piloţi, de 62 respectiv 34 de ani, reuşind să scape nevătămaţi.

„Pista este una înierbată, era moale, îmbibată cu apă. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, urmând ca la faţa locului să se deplaseze echipa Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile”, a declarat Elena Welter, pentru Mediafax.

Aceasta a mai confirmat că cei doi piloţi aveau brevet şi nu consumaseră alcool. După accident, cele două persoane au refuzat transportul la spital.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.