Toader a discutat în Serbia despre extrădarea lui Ghiță

0

Tudorel Toader a discutat, luni, cu ministrul sârb al Justiţiei despre cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, Nela Kuburovic subliniind că procedura privind stabilirea îndeplinirii condiţiilor este în curs la Înalta Curte şi că, ulterior, ministrul Justiţiei va lua o decizie.

Luni, 26 martie, a avut loc, la sediul Ministerului Justiţiei din Serbia, întrevederea ministrului justiţiei, Tudorel Toader, cu Nela Kuburovic, ministrul justiţiei din Serbia.

„Miniştrii au purtat, de asemenea, discuţii despre cererea României de extrădare a lui Sebastian GHIŢĂ. Ministrul KUBUROVIĆ a subliniat că procedura privind stabilirea îndeplinirii condiţiilor de extrădare este încă în curs la Înalta Curte şi că, ulterior hotărârii instanţei, ministrul justiţiei va adopta o decizie cât mai curând posibil”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei, postat pe site-ul instituţiei.

În cadrul întrevederii, s-a discutat şi despre intensificarea cooperării dintre cele două ministere de justiţie.

„Ministrul Justiţiei din România a precizat faptul că România sprijină cu fermitate parcursul european al Serbiei, iar Ministerul Justiţiei, în special în cadrul capitolelor de negociere 23 şi 24. Cei doi miniştrii au menţionat, de asemenea, necesitatea intensificării acestei cooperări, având în vedere faptul că Protocolul care defineşte relaţiile dintre cele două state în domeniul justiţiei a fost semnat în 2007. De asemenea, cei doi miniştri au convenit negocierea şi încheierea unui nou protocol care să dezvolte evoluţiile realizate până în prezent”, potrivit sursei citate.

Ministrul sârb al Justiţiei a precizat că în Serbia o temă de actualitate este reprezentată de interesul în procesul de redactare a amendamentelor constituţionale în domeniul justiţiei, acesta aflându-se în derulare.

„De asemenea, doamna Nela Kuburovic a adăugat că se lucrează şi la armonizarea Proiectului de text al amendamentelor la Constituţia Serbiei cu propunerile şi sugestiile din cadrul dezbaterii publice care s-a finalizat la data de 8 martie a.c., iar ulterior, după armonizare, proiectul va fi înaintat Comisiei de la Veneţia pentru avizare. Ministrul justiţiei din Serbia a menţionat că Ministerul Justiţiei nu va intra în procedura de adoptare, fără avizul pozitiv al acestei instituţii”, se mai arată în comunicatul de presă al Ministerului Justiţiei.

Tudorel Toader a discutat, luni, şi cu Vesna Ilić Prelic, preşedintele Curţii Constituţionale a Serbiei.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.