Un nou cutremur în Vrancea

0

Un cutremur cu magnitudine 2.8 s-a produs marţi după ora 1.00 în zona Vrancea, la o adâncime de 100 de kilometri, anunţă INFP.

Un cutremur cu magnitudinea de 2,8 pe scara Richter s-a produs marţi dimineaţă în judeţul Vrancea, potrivit datelor Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la ora locală 01:04, la o adâncime de 102 kilometri. Pe data de 14 martie, s-a produs un cutremur de 4,6 pe scara Richter, în judeţul Vrancea, acesta fiind cel mai mare seism din acest an, resimţit şi la Bucureşti.

În luna martie, în România, au avut loc 11 cutremure cu magnitudinea între 2 şi 4,6 pe scara Richter, cele mai multe fiind înregistrate în zona seismică Vrancea.

Anul trecut, cel mai mare seism de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, cutremurul fiind resimţit şi la Bucureşti.

Cele mai puternice cutremure produse în România în ultimii 27 ani au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 grade pe scara Richter.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.