Al patrulea turneu național ArgEnTango, un uriaș succes

Share:

În al patrulea turneu național, artiștii cvintetului ArgEnTango s-au bucurat de recunoașterea și iubirea publicului, sălile pline din toate orașele în care au cântat fiind elocvente în acest sens. Biletele pentru concertul de la Sala Radio din București s-au vândut integral cu o lună și jumătate înainte de concert, la spectacolul din 27 martie 2018 sala răsunând de aplauze prelungi și emoționante.

Tangoul, inclus din 2009 în patrimoniul cultural imaterial al umanităţii UNESCO, continuă să fascineze milioane de ascultători și dansatori ai acestui stil muzical.

Cvintetul ArgEnTango a avut în luna martie 2018 cel de-al patrulea turneu național în zece orașe din România și în Germania, oferind spectacole de tango autentic și tradițional.

 Analia Selis, alături de violoncelistul Răzvan Suma, pianistul Mariano Castro, bandoneonistul Omar Massa și violonistul Rafael Butaru au dus tangoul argentinian tradițional la Dumbrăveni, Ploiești, Satu Mare, Baia Mare, Lugoj, Timișoara, Zalău, Bistrița, Cluj-Napoca, București și Kammermusiktage Barth Festival, în Germania.

 În continuarea turneelor naționale „Piazzolla, o poveste autentică” ediția I și II, și proiectul „Tango la Cetate”, turneul din luna martie 2018, intitulat sugestiv „Tradițional”, a reprezentat o punte între tangoul traditional argentinian și cel românesc. Publicul a ascultat tangouri tradiționale de Carlos Gardel, Alfredo Le Pera, Sebastian Piana, alături de câteva piese celebre din repertoriul de tango românesc.

„A fost un turneu fantastic! Munca depusă pentru a oferi publicului tangoul autentic tradițional, un tango pe care îl dăruim cu multă iubire, și-a atins obiectivul: ca publicul să iubeasca tangoul și să plece acasă cu senzația că viața este mai bogată de acum înainte.”, a declarat Analia Selis.

Invitați speciali în fiecare concert au fost dansatori renumiți de tango din toată țara, în București dansând perechea de campioni europeni de tango salon în 2015, Laura Iaru și Csongor Kicsi – cei care au adus pentru prima oară în România o medalie de aur la tango argentinian.

O surpriză a fost reprezentată de prezența pe scenă a muzicianului Radu Almășan, invitat în concertul de la Sala Radio, Analia Selis spunând despre el: „Radu este pentru mine o mare descoperire. Nu îl știam așa cum este în totalitate – un artist complex care dăruiește oricând muzica sa cu toată sinceritatea!”

CD-urile pe care artiștii le-au semnat în sesiunile de autografe după fiecare spectacol s-au epuizat rapid, publicul despărțindu-se cu greu de cei cinci membri ArgEnTango.

„Călătoria promovării muzicii tango este o sursă de bucurie pentru noi. Constatăm de fiecare dată că muzica este într-adevăr un limbaj universal, iar tangoul argentinian, un stil muzical autentic și vibrant, are darul de a ajunge cu ușurință la sufletul oamenilor. Ne bucurăm nespus că în al patrulea turneu național ArgEnTango am fost întâmpinați peste tot cu săli de concert pline și, mai ales, un public dornic să asculte acest gen muzical. Vom continua să fim ambasadorii tangoului tradițional în România și în lume., au spus membrii ArgEnTango.

ArgEnTango continuă și anul acesta parteneriatul de susținere a HOSPICE Casa Speranței, singura fundație care oferă servicii gratuite de îngrijire paliativă bolnavilor incurabili din România. Concertele din cadrul turneului „Tradițional” au contribuit la sprijinirea acestei cauze.

Mai multe informații despre proiect: http://argentango.com.ar/

Organizator: Asociația Culturală „Analia Selis”

Proiect cofinanțat de UCIMR (Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România)

Sponsori: Sensiblu, TenarisSilcotub, Vestra, Elsaco, Cai de Vis

Transportator aerian oficial: Air France/KLM

Partener de mobilitate: BMW România

Parteneri: mediaTrust

Coproducător: Radio România

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional, Radio România Actualități, Orchestrele și Corurile Radio România, TVR3, RFI România, HotNews, Cariere, Forbes, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis, 9AM, Garbo.ro, Kudika.ro, Life.ro, Orasulm.eu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.