Claudiu Manda își securizează biroul de la Comisia SRI!

0

Biroul preşedintelui Comisiei SRI din Parlament a devenit zonă de informaţii clasificate clasa I, astfel că geamurile şi pereţii vor fi protejate pentru a nu exista scurgeri de informaţii, iar accesul se va face pe bază de parolă, a declarat marţi senatorul PSD.

„Am fost informaţi că a fost astăzi o discuţie la nivelul secretarului general de la Camera Deputaţilor şi a staff-ului în ceea ce priveşte zona de informaţii clasificate clasa I şi clasa a II-a, iar decizia noastră este ca în această sală (de şedinţe a Comisiei de control SRI – n.r.) să fie zonă de securitate clasa a II-a, iar la biroul preşedintelui (comisiei – n.r.) să fie zonă de securitate clasa I. Asta înseamnă că informaţii cu caracter strict-secret, de importanţă desosebită, o să putem să dezbatem şi să discutăm doar în biroul preşedintelui, iar celelalte, inclusiv audierile, se vor purta aici, în sala de şedinţe. Presupune antifonare, presupune protecţia datelor, presupune acces cu cod, cheie, cameră de luat vederi, fără telefoane şi toate lucrurile de genul acesta”, a explicat Manda, potrivit Mediafax.

El a mai spus că şedinţele comisiei nu vor avea loc în biroul său.

„Spun doar că în momentul în care vom discuta despre informaţii strict-secret de importanţă deosebită, care pot fi dezvoltate şi discutate doar într-o sală care să aibă zonă de securitate clasa I, atunci le vom dezbate acolo. Nu ştiu, vreo adresă cu acest caracter sau vreo discuţie cu conducerea SRI. Nu vorbim de audieri, şedinţele de bilanţ sau alte lucruri de genul acesta”, a precizat Manda.

El a făcut referire şi la amenajarea biroului său.

„Accesul se face numai de către persoane care au acces la persoane de acest gen. Se face acces pe bază de parolă, cu cartelă, cu cameră de luat vederi. Se înregistrează şi parola, dar şi cartela. Ştim exact care este persoana care a intrat, la ce oră a intrat. Se intră, bineînţeles, fără telefon, fără echipament de înregistrare, de pozare, de orice fel. Geamurile sunt protejate, astfel încât să nu poate să existe scurgeri de informaţii. Pereţii sunt protejaţi, astfel încât să nu poată să existe transfer de informaţii sau de voce. Sunt măsuri conform legii, atât pentru zona de securitate clasa I, cât şi pentru zona de securitate clasa a II-a”, a precizat senatorul PSD.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.