Declarația unică poate fi depusă online din 16 mai

0

Contribuabilii vor putea depune online Declaraţia unică începând cu data de 16 mai, iar în săptămânile următoare aceştia vor primi prin poştă parola de acces în mediul virtual, a declarat, marţi seară, la Antena 3, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Declaraţia unică, care va comasa şapte declaraţii, între care şi Formularul 600, va simplifica procedurile în cazul persoanele fizice care plătesc impozitul pe venit, CAS şi CASS.

„Declaraţia (unică, n.r.) acum este finală, nu apare nicio altă variantă peste o zi, două sau trei. Săptămâna aceasta vom afişa pe site-urile tuturor instituţiilor publice varianta pe care noi deja am comunicat-o. Formularul inteligent, acel formular va fi disponibil online începând cu data de 16 mai, pentru ca oamenii să poată depune astfel declaraţia unică. Vrem ca până la finalul anului să avem şi o aplicaţie telefonică pentru cei care vor să facă plata de oriunde. Vrem să mergem pe o simplificare radicală a tot ceea ce înseamnă azi administraţia publică şi în special cea a fiscului. În săptămânile următoare, toţi contribuabilii vor primi acasă, prin poştă, parola pentru a accesa mediul online pentru a-şi depune declaraţia online. Deci, până la final de lună aprilie, poate şi început de lună mai, toţi contribuabilii primesc acasă, prin poştă, în plic sigilat parola de acces, pentru că astăzi sunt doar 5% (dintre contribuabili, n.r.) în sistemul online, restul sunt pe hârtie. Vor fi schimbări spectaculoase în acest an”, a afirmat Teodorovici la antena 3.

Ministrul a spus că, până la finalul anului, Fiscul vrea să facă şi o aplicaţie care va permite plata contribuţiilor de pe dispozitivele mobile.

Teodorovici a subliniat că declaraţia unică nu aduce nimic în plus în ceea ce priveşte numărul de taxe sau cuantumul lor.

Ministrul a reiterat că un contribuabil poate beneficia de o reducere de 5% a contribuţiilor plătite către stat dacă plăteşte anticipat până la finalul anului şi încă 5% dacă depune declaraţia unică online, reducerea totală fiind de 10%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.