Vine Traian Băsescu la comisia SRI?

0

Preşedintele Comisiei de control SRI, Claudiu Manda, a declarat, marţi, că, următoarea persoană invitată la audieri va fi Traian Băsescu, iar dacă acesta refuză invitaţia, să o spună ”explicit”, după ce acesta a spus că va merge la audieri abia după ce va fi chemat Liviu Dragnea.

„Noi ne ţinem de calendar. După dl. Coldea urmează dl. Traian Băsescu, dacă doreşte să vină sau, dacă nu, să ne spună explicit că nu doreşte să vină. După care discutăm de următoarele persoane pe care le invităm. (…) Dacă am spus că discutăm după ce vorbim despre venirea dlui Băsescu sau refuzul său, o să discutăm atunci. Printre primele persoane pe care dorim să le invităm se află inclusiv dl. Liviu Dragnea”, a declarat Claudiu Manda, întrebat cine urmează să fie audiat în comisie şi dacă pe listă se află şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Fostul preşedinte Traian Băsescu, cel care urma să fie audiat în Comisia de Control a SRI în data de 13 martie, a anunţat la începutul lunii martie, pe Facebook, că va merge la audieri abia după ce va fi chemat Liviu Dragnea, susţinând că liderul PSD are multe de spus despre relaţia cu cei din SRI.

„Salvaţi-l pe Daddy ! În mod repetat, Liviu Dragnea a cerut public să fie audiat la Comisia SRI, afirmând că vrea să spună adevărul despre relaţia sa cu „statul paralel”, despre întâlnirile bisăptămânale la tenis de la baza lui Pescariu şi vila T 14, despre chefurile de la vila K2, despre tăiatul porcului de crăciun la vila T 14, despre mângâiatul ghipsului lui Koveşi, despre vinul roşu preferat de Coldea şi mai ales să vorbească despre modul în care se făceau şi se prioritizau dosarele baronilor PSD şi nu numai. Deşi Dragnea se perpeleşte, şi nu poate dormi de grija celor ce are de mărturisit/denunţat, majoritatea PSD – ALDE din comisia SRI, prin vot, a respins solicitarea lui Dragnea de a fi audiat. Şi dacă ce poate mărturisi Dragnea despre întâlnirile, chefurile şi meciurile de tenis de la vilele SRI, la care a participat alături de Maior, Ponta, Coldea, Dîncu, Koveşi, Georgescu, Ghiţă şi alţi înalţi reprezentanţi din magistratură şi servicii secrete, nu prezintă interes pentru onorabila majoritate din comisia SRI, de ce aş crede că prezenţa mea la comisie ar fi necesară sau utilă ? Aşa că, dragi parlamentari din comisia SRI, căutaţi-mă după ce îl audiaţi pe Dragnea. Nu vedeţi că bietul Daddy îşi rupe hainele de pe el pentru că aţi refuzat să-i primiţi spovedania ? Salvaţi-l pe Daddy !”, scrie fostul preşedinte Traian Băsescu, pe Facebook.

Traian Băsescu urma să fie audiat în data de 13 martie în comisia de Control a SRI.

Declaraţiile au venit după ce membrii Comisiei de Control SRI au votat împotriva audierii liderului PSD Liviu Dragnea peste două săptămâni. Parlamentarii PSD – ALDE au fost cei care au votat împotrivă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.