Femeile care beau alcool, predispuse la cancer de sân

0

Femeile sunt predispuse la cancer de sân într-o mai mare masura daca sunt consumatoare de alcool in exces.

Potrivit doctorilor scotieni, unul din cinci cazuri de cancer la san este cauzat de alcool, scrie kfetele.ro. Avertismentul vine in mijlocul unei „epidemii silentioase” a femeilor dependente de alcool sau care beau in exces.

Aproximativ 4.500 de femei din Scotia sunt diagnosticate in fiecare an de aceasta boala, iar expertii au avertizat ca o cincime dintre acestea au fost cauzate de alcool. Femeile de cariera care au un stil de viata precum personajele filmului „Sex and The City” se numara printre cele care beau in exces. Daca alcoolul ar fi eliminat din „dieta” zilnica a scotienilor, 20% din cazurile de cancer de san ar putea fi prevenite.

De asemenea, expertii au declarat ca aceasta forma de cancer a crescut cu 10% mai mult in randul femeilor in ultimii ani si doctorii informeaza despre consumul de alcool si cat de mult poate dauna femeilor in ceea ce priveste diagnosticul de cancer la san. Dr David Morrison, directorul Centrului de Control al Cancerului din Scotia de Vest a declarat: „Cancerul la san este cea mai comuna forma a acestei boli la femei si numarul este in creste in fiecare an.”

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.