Evenimente speciale de Ziua Jandarmeriei Române

0

Peste 1.500 de bucureşteni au asistat, sâmbătă, în Parcul Tineretului, la o serie de evenimente speciale organizate de structurile Jandarmeriei ca avanpremieră la „Ziua Jandarmeriei Române”.

Participanţii, în marea lor majoritate părinţi cu copii, au putut vedea, începând cu ora 10.00, demonstraţii cu caii Jandarmeriei, exerciţii de drill team executate de studenţii de la Facultatea Jandarmerie şi Detaşamentul de Gardă, un spectaculos exerciţiu de intervenţie a luptătorilor Brigăzii Speciale de Intervenţie cu maşini şi câini de serviciu, câini antrenaţi pentru depistarea de material explozibil, stupefiante şi pentru ordine publică.

Cei mici au fost printre cei mai activi participanţi la eveniment. Şi-au încercat puterile la atelierele interactive de arte marţiale ale „mascaţilor”, au parcurs în aer un traseu de tiroliană de 100 de metri amenajat de reprezentanţii Jandarmerie Montane, s-au „jucat” cu maşinile de intervenţie, dând drumul la sirene sau vorbind de la staţiile de emisie-recepţie sau au testat echipamentul aflat în dotarea jandarmilor.

Fanfara Jandarmeriei a întreţinut atmosfera cu muzică militară, dar şi cu şlagăre româneşti şi internaţionale pe tot parcursul zilei.

Bucureştenii care au trecut prin Parcul Tineretului au putut vedea, de asemenea, elemente de tehnică din dotarea Jandarmeriei, maşini care au participat în teatre de operaţii, motociclete, bărci de salvare, armament folosit în diverse operaţiuni de intervenţie.

Un stand special a fost dedicat prezentării ofertei educaţionale a Jandarmeriei Române, subofiţer în şcolile de la Fălticeni şi Drăgăşani sau ofiţer în cadrul Academiei de Poliţie, Facultatea Jandarmi din Bucureşti.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.