Magistrații se opun rearestării lui Ionel Arsene

0

Procurorii anticorupţie au solicitat Curţii de Apel Bacău rearestarea preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene. Magistraţii au respins, vineri seara, cererea formulată de DNA.

Judecătorii au decis ca şeful CJ Neamţ să fie cercetat în stare de libertate, respingând cererea DNA de arestare a lui Ionel Arsene.

„Instanţa respinge ca nefondată cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău, de înlocuire cu măsura arestării preventive a măsurii controlului judiciar luată faţă de inculpatul Arsene Ionel, trimis în judecată pentru trafic de influenţă”,au decis iniţial magistraţii Tribunalului Neamţ. Ulterior, procurorii au contestat decizia, dar judecătorii din cadrul Curţii de Apel Bacău au menţinut decizia iniţială şi au respins contestaţia anchetatorilor.

Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, a fost pus în libertate de Curtea de Apel Bacău în urmă cu câteva săptămâni, el fiind plasat sub control judiciar.

Tot Curtea de Apel Bacău a decis la sfârşitul lunii ianuarie admiterea contestaţiei procurorilor DNA, dispunând arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Arsene este acuzat că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful Agenţiei Naţionale de Integritate de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil. Potrivit anchetatorilor, intervenţia nu şi-a atins scopul.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.