Tensiunile dintre Rusia și Marea Britanie se exacerbează

0

Ministerul Transporturilor de la Moscova cere explicaţii Marii Britanii în legătură cu un avion de pasageri al companiei aeriene ruse Aeroflot, care a fost percheziţionat vineri la aeroportul Heathrow din Londra şi avertizează că ar putea lua măsuri similare la adresa firmelor aeriene britanice.

„Dacă nu există nicio explicaţie, partea rusă va considera că acţiunile împotriva avionului nostru sunt ilegale şi îşi rezervă, de asemenea, dreptul de a lua măsuri similare împotriva companiilor aeriene britanice”, se arată într-un comunicat emis sâmbătă de Ministerul Transporturilor de la Moscova, informează cotidianul The Independent, potrivit Mediafax.

Ambasada Rusiei la Londra a acuzat autorităţile britanice că au percheziţionat vineri un avion rus de pasageri care efectua un zbor regulat pe ruta Moscova-Londra.

Oficiali diplomatici ruşi au transmis că autorităţile britanice au încercat iniţial să cerceteze aeronava fără să permită echipajului să fie de faţă, însă în cele din urmă au permis prezenţa căpitanului.

Acţiunile părţii britanice în legătură cu avionul rusesc Aeroflot blocat temporar pe aeroportul Heathrow din Londra sunt contrare practicii internaţionale privind percheziţionare avioanelor, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene de stat Aeroflot, citat de agenţia Tass.

„În acest moment, nu avem altă explicaţie decât aceea că incidentul de la Heathrow este într-un fel sau altul legat de politica ostilă pe care guvernul britanic a adoptat-o în privinţa Rusiei”, a comunicat Ambasada Rusiei, făcând referire la valul de expulzări de diplomaţi ruşi şi occidentali în urma atacului neurotoxic de la Salisbury, atribuit Moscovei. Rusia însă neagă acuzaţiile că ar fi implicată în cazul fostului spion rus Serghei Skripal.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.