92 de registre naționale, în domeniul Sănătății

0

92 de registre naţionale vor fi create la nivelul sistemului de sănătate, a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

„Este obligatoriu ca la nivelul societăţii să existe aceste registre şi pot să vă spun că tot discutam despre ele, dar în sfârşit le-am definit, le-am legiferat. În Ordonanţa de Urgenţă 8 publicată pe 1 martie definim registrele naţionale. Aceste registre naţionale le-am şi identificat. Sunt 92 de registre pe care le vom crea la nivelul sistemului de sănătate, pentru că sporadic diversele societăţi profesionale aveau registrele lor, dar vom face nişte registre unitare, 92 de registre, le vom implementa cu ajutorul fondurilor europene, avem şi filele de proiect în acest moment. (…) Dacă mă întrebaţi pe mine, părerea mea personală este că nu a vrut nimeni să le facă pentru că date există la Şcoala Naţională de Sănătate Publică acolo unde se validează cazurile”, a afirmat Sorina Pintea, prezentă la o conferinţă despre mastocitoză.

Ea a afirmat că datele vor fi colectate de la toate instituţiile abilitate care le deţin.

„(…) Este bine că le-am definit (n.r. – registrele) şi acum putem colecta date de la toate instituţiile abilitate care deţin acest tip de date”, a spus ministrul.

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Adriana Nica, a spus că îşi doreşte ca în acest an să fie creat Registrul pacientului bolnav de mastocitoză.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.