Șeful diplomației de la Phenian merge la Moscova

0

Ministrul de externe nord-coreean Ri Yong Ho, aflat în prezent la Beijing, va face o escală şi la Moscova în cadrul turneului său în străinătate, a anunţat marţi Ambasada Rusiei în Coreea de Nord, potrivit AFP.

‘Şeful diplomaţiei nord-coreene a plecat într-un turneu în străinătate, una din destinaţii fiind Moscova’, a anunţat ambasada pe pagina sa de Facebook.

Ri Yong Ho a sosit marţi la Beijing, la câteva zile după vizita surpriză efectuată în China de către liderul suprem al Coreei de Nord, Kim Jong-Un, prima vizită a acestuia în străinătate de când a venit la putere în 2011.

Potrivit agenţiei de presă Kyodo, ministrul nord-coreean urmează să viziteze apoi mai multe foste republici sovietice. El va participa, între altele, la reuniunea Mişcării ţărilor nealiniate – o organizaţie creată în perioada Războiului Rece şi care grupează circa 120 de ţări care nu doresc să se alinieze vreunei puteri mondiale – reuniune care se va desfăşura în Azerbaidjan.

Precedenta vizită a unui oficial nord-coreean la Moscova a avut loc în septembrie, când a fost primit de un înalt responsabil al Ministerului de Externe rus pentru ‘consultări’ în contextul crizei nucleare între Phenian şi Washington.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.