Aleșii își primesc salariile înainte de Paște, profesorii și pensionarii, nu!

0

Deputaţii şi senatorii au primit miercuri, 4 aprilie, indemnizaţiile pentru transport şi cazare, urmând ca joi să primească, tot în avans indemnizaţia de 10.000 lei. Nu acelaşi lucru este valabil pentru funcţionarii din Parlament, care îşi vor primi salariile abia după Paşte, scrie stiripesurse.ro.

Parlamentarii se numără printre categoriile privilegiate de bugetari care vor primi banii în avans pentru sărbătoarea de Paşte, în timp ce alţi bugetari nu beneficiază de această facilitate.

Conform Ordinului ministrului Finanţelor 35 de instituţii ale statului vor plăti în data de 5 aprilie salariile aferente lunii martie 2018.

Eugen Teodorovici a declarat, miercuri, că „mulţi nu şi-au manifestat interesul” pentru plata salariilor înaintea sărbătorilor, precizând că lista publicată deja nu mai poate fi modificată.

„Am discutat cu fiecare instituție în parte. Ministerul de Finanțe a creat cadrul legal în baza căruia să se poată da înainte de Paște acest salariu. Mulți nu și-au manifestat interesul, iar decizia a fost alta de la caz, la caz. Noi ca minister de Finanțe am asigurat cadrul legal. La lista adăugată ieri în Monitorul Oficial nu se mai poate adăuga nimic. Ministerele care vor primi salariul înainte de Paște au contactat directorul general al Direcției Regionale al Finanțelor , iar aces lucru s-a întâmplat și la nivel local. În această plată intră doar salariile, nu și indemnizațiile”, a spus Eugen Teodorovici.

Sindicaliștii din Educatie spun că angajații pe care îi reprezintă nu vor primi banii în avans, pentru că ministrul Educaţiei nu a cerut acest lucru.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că salariile bugetarilor vor fi virate săptămâna aceasta, dar pensiile nu, deoarece va fi o perioadă foarte mare până când se va încasa următoarea pensie.

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.