Duterte îl insultă pe un Înalt Comisar ONU

0

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte l-a calificat pe Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Ra’ad Al Hussein, drept ‘descreierat’, într-o nouă ofensivă verbală împotriva criticilor internaţionale privind războiul contra drogurilor purtat de Manila, informează miercuri AFP.

Hussein a declarat în martie că Duterte are nevoie de ‘un examen psihiatric’ şi că atacurile sale verbale împotriva unui comisar al ONU care a condamnat campania de represalii pe toate planurile pe care Filipine o duce împotriva drogurilor nu poate rămâne fără răspuns.

‘Fiu de căţea, tu, comisarule, eu sunt cel care are nevoie să fie consultat de un psihiatru?’, a declarat Duterte în timpul unui discurs, marţi seara. ‘Psihiatrul mi-a spus: ‘Sunteţi bine, domnule primar’. Sunteţi pur şi simplu amatori de injurii’, a adăugat preşedintele filipinez, cu referire la precedenta sa funcţie.

Duterte a subliniat că a fost sfătuit să se abţină de la comentarii la adresa lui Hussein, prinţ iordanian, dar că el vrea să se răzbune.

‘Vedeţi, aveţi un cap mare, însă el este gol. Nu există materie cenuşie între urechile voastre. E vid. Nu este nici măcar ceva ce ar putea furniza un element nutritiv pentru a face să vă crească părul, pentru că părul de aici s-a dus’, a adăugat Duterte atingându-şi capul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.