Soția lui Puigdemont îl vizitează pe acesta în închisoare

0

Fostul lider catalan Carles Puigdemont a fost vizitat miercuri de soţia sa, Marcela Topor, în închisoarea din oraşul Neumünster din landul Schleswig-Holstein, situat în nordul Germaniei, unde se află în detenţie de la 25 martie după ce un judecător spaniol a emis un mandat de arestare împotriva sa, relatează dpa.

Însoţită de omul de afaceri catalan Josep Maria Matamala, Marcela Topor a fost salutată de un grup de persoane adunate la poarta închisorii, cărora le-a mulţumit pentru prezenţă.

Marcela Topor este a doua persoană care îl vizitează pe Carles Puigdemont în închisoarea din Neumünster, după Josep Costa, prim-vicepreşedinte al parlamentului catalan şi membru, ca şi Puigdemont, al partidului separatist ‘Junts per Catalunya’. Costa s-a întâlnit cu fostul şef al executivului catalan miercuri dimineaţă.

Puigdemont a fost arestat acum o săptămână în nordul Germaniei, la graniţa cu Danemarca, pe drumul de întoarcere din Finlanda în Belgia, ţară în care s-a refugiat la sfârşitul lui octombrie 2017, anticipând punerea lui sub urmărire penală pentru rebeliune, secesiune şi deturnare de fonduri în legătură cu referendumul de independenţă organizat în pofida interdicţiei dictate de justiţie.

Puigdemont a prezentat luni un apel la Tribunalul Suprem spaniol, cerând anularea acuzaţiilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.