Liberalul Pavel Popescu critică guvernarea PSD-ALDE

0

În lipsa unor măsuri concrete prin care relația dintre cetățean și stat să fie simplificată prin intermediul digitalizării, Guvernul PSD&ALDE crede că le-a rezolvat pe toate și a înființat încă un comitet, care se pare că se ocupă de ”coordonarea e-guvernare”, atrage atenția secretarul comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, deputatul PNL Pavel Popescu.

”Au trecut deja 16 luni și suntem la al treilea Guvern și tot ce au putut să facă cei de la PSD&ALDE pentru domeniul IT a fost înființarea unui comitet! Care este de fapt realitatea? Din programul de guvernare al PSD care conține un număr de 95 de măsuri în segmentul Politici în domeniul comunicațiilor / Convergență digitală,  doar două au fost îndeplinite, adică un procent de 2,1%. Prin tărăgănarea proiectelor care ar duce la digitalizarea României cei de la PSD&ALDE refuză de fapt procesul de transparentizare al instituțiilor statului. Din contră, în loc să simplifice procedurile în mod real, ei au mai înființat un comitet care să analizeze dacă e cazul sau nu să ne modernizăm”, a declarat deputatul PNL Pavel Popescu.

Proiectul de digitalizare al României trebuie să fie implementat cât mai repede, fără a mai fi folosite tertipuri sau amânări este apelul lansat de parlamentarul liberal.

”E nevoie de digitalizarea administrației publice și locale, de implementarea tuturor proiectelor care vor permite eficientizarea activităților și eliminarea birocrației. Cei de la PSD&ALDE să renunțe la artificii și alte acte de retorică ieftină și să facă lucruri concrete. Că de comitete ne-am săturat cu toții”, a mai precizat deputatul PNL Pavel Popescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.