Poate lovi Coreea de Nord teritoriul Marii Britanii?

0

Coreea de Nord va fi aproape sigur capabilă să lovească teritoriul Marii Britanii cu o rachetă balistică intercontinentală, într-un interval de şase până la 18 luni, a avertizat o comisie a parlamentului britanic, relatează joi Press Association şi BBC.

Totuşi, nu există deocamdată dovezi că nord-coreenii ar putea şi să echipeze o astfel de rachetă cu focoase nucleare, potrivit raportului realizat de comisia pentru apărare a Camerei comunelor.

Mai mult, potrivit parlamentarilor britanici, un asemenea atac pare „extrem de improbabil”, iar liderul nord-coreean, Kim Jong-un, este prezentat ca fiind, într-adevăr, „nemilos, dar raţional”.

Kim Jong-un este „dur, cum au fost şi alţi dictatori comunişti înaintea lui, dar este raţional” şi „poate fi descurajat să folosească arma nucleară printr-o politică de disuasiune şi îngrădire”, se arată în raport.

Coreea de Nord a efectuat în ultimii 12 ani şase teste nucleare şi dispune de o rachetă balistică despre care experţii consideră că ar putea atinge teritoriul SUA. Totuşi, luna trecută, după repetate schimburi de mesaje ostile, Kim Jong-un şi-ar fi manifestat „angajamentul faţă de denuclearizare” şi atât el, cât şi preşedintele american Donald Trump au acceptat să organizeze un summit, gest fără precedent, aminteşte BBC.

Coreea de Nord nu-şi va abandona însă, cel mai probabil, programul de înarmare şi în curând îşi va îndeplini obiectivul de a reprezenta o ameninţare nucleară pentru adversarii săi, notează raportul parlamentarilor britanici

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.