Poate lovi Coreea de Nord teritoriul Marii Britanii?

0

Coreea de Nord va fi aproape sigur capabilă să lovească teritoriul Marii Britanii cu o rachetă balistică intercontinentală, într-un interval de şase până la 18 luni, a avertizat o comisie a parlamentului britanic, relatează joi Press Association şi BBC.

Totuşi, nu există deocamdată dovezi că nord-coreenii ar putea şi să echipeze o astfel de rachetă cu focoase nucleare, potrivit raportului realizat de comisia pentru apărare a Camerei comunelor.

Mai mult, potrivit parlamentarilor britanici, un asemenea atac pare „extrem de improbabil”, iar liderul nord-coreean, Kim Jong-un, este prezentat ca fiind, într-adevăr, „nemilos, dar raţional”.

Kim Jong-un este „dur, cum au fost şi alţi dictatori comunişti înaintea lui, dar este raţional” şi „poate fi descurajat să folosească arma nucleară printr-o politică de disuasiune şi îngrădire”, se arată în raport.

Coreea de Nord a efectuat în ultimii 12 ani şase teste nucleare şi dispune de o rachetă balistică despre care experţii consideră că ar putea atinge teritoriul SUA. Totuşi, luna trecută, după repetate schimburi de mesaje ostile, Kim Jong-un şi-ar fi manifestat „angajamentul faţă de denuclearizare” şi atât el, cât şi preşedintele american Donald Trump au acceptat să organizeze un summit, gest fără precedent, aminteşte BBC.

Coreea de Nord nu-şi va abandona însă, cel mai probabil, programul de înarmare şi în curând îşi va îndeplini obiectivul de a reprezenta o ameninţare nucleară pentru adversarii săi, notează raportul parlamentarilor britanici

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.