SUA își mențin soldații în Siria

Preşedintele american, Donald Trump, a acceptat continuarea pentru o perioadă scurtă a misiunii militare a Statelor Unite în Siria, pentru distrugerea organizaţiei teroriste Stat Islamic, informează agenţia Reuters, potrivit Mediafax.

În cursul unei reuniuni a Consiliului Naţional pentru Siguranţă Naţională, Donald Trump a acceptat menţinerea prezenţei militare americane în Siria o perioadă scurtă, au declarat oficiali de rang înalt din cadrul Administraţiei de la Washington.

Donald Trump nu a aprobat un calendar specific de retragere a trupelor deoarece vrea să se asigure că organizaţia teroristă Stat Islamic va fi învinsă. „Statele Unite nu vor retrage trupele imediat, dar preşedintele nu vrea nici un angajament militar pe termen lung”, a explicat oficialul citat.

Donald Trump vrea să se asigure că organizaţia teroristă Stat Islamic va fi învinsă, dar cere aportul altor ţări şi al Naţiunilor Unite pentru garantarea stabilităţii Siriei, a subliniat oficialul citat.

Casa Albă a anunţat miercuri că misiunea militară de distrugere a reţelei teroriste Stat Islamic în Siria se apropie de un „final rapid” dar încă nu s-a stabilit calendarul retragerii. Donald Trump a afirmat marţi că vrea aducerea trupelor americane în Statele Unite pentru a începe reconstrucţia ţării.

Sarah Huckabee Sanders, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA, a subliniat că Washingtonul menţine angajamentul eliminării organizaţiei teroriste Stat Islamic, precizând că urmează consultări cu aliaţii pe tema viitoarelor planuri.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.