Indicele principal al BVB, la nivel record

0

Indicele principal al pieţei de capital româneşti a atins, joi după-amiază, cea mai mare valoare din ultimii 11 ani, respectiv de 8.837 puncte, conform datelor Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 13 companii, a urcat cu 0,93% peste valoarea de închidere de miercuri.

Acţiunile OMV Petrom, Conpet şi BRD creşteau, după-amiază, cel mai mult dintre companiile din cadrul indicelui BET, cu 1,69%, 1,62% şi, respectiv, cu 1,46%.

Valoarea totală a schimburilor realizate în cursul zilei de joi, până la orele 15:00, pe Bursa de Valori Bucureşti s-a situat la 18,5 milioane lei (3,98 milioane euro), cea mai mare parte fiind realizată cu acţiuni. Cele mai tranzacţionate companii erau Banca Transilvania, OMV Petrom şi Electrica.

De asemenea, valoarea tranzacţiilor cu acţiuni pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a crescut cu 28,5% în primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similară din 2017, la peste 3,51 miliarde lei, reiese din datele operatorului pieţei de capital.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.