Un nou scandal uriaș între Trump și FBI

0

Agenţii FBI au percheziţionat luni biroul avocatului personal a lui Donald Trump, Michael Cohen, preşedintele american declarând că are loc „un adevărat atac asupra ţării”, scrie The Guardian.

Donald Trump a explodat furios luni la anunţul unei percheziţii efectuate de FBI în birourile lui Michael Cohen, avocatul său personal şi cel care a plătit o actriţă de filme porno pentru a păstra tăcerea asupra unei presupuse legături cu preşedintele, scrie AFP.

„Este o ruşine! O adevărată ruşine! Este un atac împotriva ţării noastre”, a izbuncit cu mânie preşedintele american în prezenţa principalilor responsabili militari ai Statelor Unite reuniţi la Casa Albă pentru a discuta despre dosarul sirian.

Această spectaculoasă percheziţie a fost lansată „în parte la cererea” procurorului special Robert Mueller care anchetează asupra ingerinţei ruse în alegerile prezidenţiale americane, potrivit avocatului lui Cohen, Stephen Ryan.

„Vorbim despre Siria, vorbim despre lucruri serioase şi am această vânătoare de vrăjitoare (…) care durează de peste 12 luni, puteţi spune chiar că a început în ziua în care am câştigat nominalizarea”, a continuat liderul de la Casa Albă într-o avalanşă neîntreruptă de cuvinte.

„Vă pot spune că multe persoane sunt furioase!”, a adăugat el.

La rândul său, avocatul lui Michael Cohen a denunţat o percheziţie „complet inadecvată şi inutilă” care a dus la „confiscarea inutilă a comunicaţiilor confidenţiale avocat-client” de către poliţia federală.

Fidel apărător al lui Donald Trump, Michael Cohen este frecvent numit „pitbull”. El a fost mai mulţi ani avocatul principal al Trump Organization, grupul newyorkez al omului de afaceri în prezent condus de apropiaţii acestuia, şi unul dintre purtătorii săi de cuvânt în timpul campaniei prezidenţiale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.