Orban are doi noi consilieri

0

Prorectorul Universităţii din Bucureşti, profesorul Sorin Costei, şi generalul Alexandru Grumaz sunt noii consilieri pe probleme de educaţie, respectiv pe probleme de apărare şi siguranţă naţională ai preşedintelui PNL, Ludovic Orban.

„Valoarea unui lider politic este dată de valoarea echipei cu care lucrează. Pe lângă echipa PNL, de care sunt mândru, am căutat să găsesc parteneri colaboratori cu o carieră profesională solidă, oameni cu expertiză în diferitele domenii în care stabilim cadrul de consiliere, oameni care gândesc cu adevărat la nişte reforme profunde, necesare pentru dezvoltarea şi economiei româneşti”, a declarat Orban la Parlament.

El a reamintit că prin decizia Consiliului Naţional este candidatul la funcţia de premier din partea PNL.

Sorin Costei a motivat decizia de a-l consilia pe liderul PNL.

„Fiind pe aceeaşi lungime de undă cu domnul preşedinte, am hotărât să-l consiliez în probleme de educaţie, pentru că este momentul uneori să facem un pas înainte. Noi, de obicei, profesorii, stăm închişi în turnul nostru de fildeş alături de elevi, studenţi, colegi. Acum, şcoala românească, educaţia în genere, aş spune chiar societatea, este ţinută captivă de o gaşcă de mediocri”, a spus el, precizând câteva măsuri care ar trebui luate în domeniul educaţiei, respectiv profesionalizarea şi depolitizarea sistemului educaţional.

La rândul său, Alexandru Grumaz a arătat că a ales PNL deoarece îl reprezintă.

„Este o misiune foarte grea. Domnul preşedinte m-a ales consilier pe probleme militare în condiţiile geo-politice actuale, în care presiunea unui război hibrid din partea Federaţiei Ruse în Flancul estic al NATO este o chestiune la ordinea zilei”, a precizat el, arătând că va urmări strategia de înzestrare a Armatei şi modul în care se reconstruieşte industria naţională de apărare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.