George Maior va fi audiat, din nou, la comisia SRI

0

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Claudiu Manda, a declarat joi, după audierea fostului şef al ANI Horia Georgescu, că s-a ajuns la concluzia că George Maior a ascuns adevărul în cadrul audierii la Comisia SRI când a susţinut că îl cunoaşte vag pe fostul şef al ANI. Tot Manda a mai spus că Georgescu a declarat în faţa membrilor comisiei că a girat, la Bruxelles, la cererea lui George Maior, numirile Laurei Codruţa Kovesi şi Tiberiu Niţu, deoarece exista o îngrijorare cu privire la cei doi. Ca urmare a acestor afirmaţii, Manda a spus că i se va cere lui George Maior să vină de urgenţă la comisie pentru a discuta.

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) Horia Georgescu a fost audiat astăzi din nou în Comisia SRI. Acesta a fost invitat la comisie pentru că ar fi neconcordanţe între declaraţiile sale şi cele ale lui George Maior.

„În prima audiere, domnul Horia Georgescu ne afirma că a avut o relaţie foarte apropiată (cu George Maior – n.r.), că îl considera chiar prieten, iar domnul Maior ne-a spus că îl cunoştea vag. După ce am discutat astăzi cu domnul Horia Georgescu, considerăm că domnul Maior ne-a minţit şi credem că sunt destul de multe lucruri pe care ar trebui să le discutăm în continuare cu domnul Maior. Astăzi, după şedinţă, o să îi scriem o adresă domnului Maior, să îl invităm de urgenţă la comisie pentru a discuta şi a avea opinia domniei sale în contextual noilor lucruri spuse la comisie de către Horia Georgescu”, a declarat preşedintele Comisie SRI, Claudiu Manda, potrivit news.ro.

Tot Manda a afirmat că Horia Georgescu, fost şef ANI, a relatat cum a mers la Bruxelles să gireze numirile Laurei Codruţa Kovesi şi a lui Tiberiu Niţu, în funcţiile de procuror şef DNA, respectiv procuror general.
„Georgescu a mai relatat ceva. Atunci când au fost nominalizaţi pentru procuror şef al DNA Kovesi şi Niţu, spunea că au existat discuţii cu dl Maior, că exista o îngrijorare a europenilor că nu e o soluţie oportună şi că a fost rugat să meargă la Bruxelles şi să discute cu reprezentanţii Comisiei Europene ca să-i asigure că Kovesi şi Niţu sunt propuneri bune şi că îşi vor face treaba”, a mai spus Manda, citat de Mediafax.

Horia Georgescu a mai fost audiat în comisia SRI pe 15 noiembrie 2017, iar Manda declara atunci că acesta a prezentat o listă de persoane din zona politică – PSD, PNL, PDL – şi a insituţiilor de forţă şi din zona justiţiei, care mergeau la aniversări la sediul K2 al SRI.

Ambasadorul României în SUA, fostul director al SRI George Maior, a fost audiat în 27 februarie în Comisia SRI, precizând că şi-a susţinut punctul de vedere în legătură cu legalitatea şi felul în care s-a transformat Serviciul Român de Informaţii într-o instituţie puternică a statului.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.